Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

1o Εκπαιδευτικό Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Φοιτητών Εράσμους

1o Εκπαιδευτικό Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Φοιτητών Εράσμους

Το 1o Εκπαιδευτικό Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Φοιτητών Εράσμους (Training National Platform ESN Greece) θα διοργανωθεί 28-29 Μαρτίου στην Αθήνα από το σύλλογο του ΤΕΙ Αθήνας, ESN Tei Athens.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) είναι η μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989, δηλαδή μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη του ομώνυμου προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών. Βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι η : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος του ΤΕΙ Αθήνας , ένας από τους 21 φοιτητικούς συλλόγους που αποτελούν το ESN Greece. Το ESN Greece είναι ένα εθελοντικό, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο  με στόχο την παροχή βοήθειας και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων φοιτητών στην τοπική κοινωνία . Oι τοπικοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Λαμία, Λάρισα, Κοζάνη και Κομοτηνή, τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.    

Ο σύλλογος ESN Tei Athens έχει αναλάβει να διοργανώσει το πρώτο Training National Platform. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤEI Αθήνας για δύο ημέρες, 28-29 Μαρτίου 2015. Ο αριθμός των συμμετεχόντων προβλέπεται στα 100 άτομα, τόσο από τους τοπικούς συλλόγους όσο και από χώρες του εξωτερικού.

Στο Training National Platform (Training NP),συγκεντρώνονται αντιπρόσωποι του κάθε συλλόγου της Ελλάδας με σκοπό:

· την εκπαίδευση των νέων μελών
· τη συμμετοχή σε βιωματικά workshops
· την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη μεταφορά γνώσης
· την κατάρτιση των συμμετεχόντων για την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ESN
· την επιμόρφωση για το τρέχον πρόγραμμα σχετικά με την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία (Exchangeability Project)
· την ενημέρωση σχετικά με το πλάνο για την κοινωνική, φιλανθρωπική και περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των φοιτητών Εράσμους (Social ErasmusProject).

Σχετικές ειδήσεις
2ο Forum του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημιουργικών Θερμοκοιτίδων (ECHN)
20.01.2017 10:38
Οι εταίροι- ιδρυτικά μέλη του project European Creative Hubs Network (συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ανακοινώνουν με χαρά το Syn-, το δεύτερο Forum Ευρωπαϊκών Δημιουργικών Κόμβων, στην Αθήνα.
To συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων στην κορυφή των βραβείων του δικτύου Eurocities
21.11.2016 13:57
Μια σημαντική διεθνή επιτυχία σημείωσε το συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων αποσπώντας το βραβείο καινοτομίας στην ετήσια τελετή των Eurocities Awards η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.
Το ΠΙΟΠ γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016
19.09.2016 17:10
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25 Σεπτεμβρίου) με θέμα «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα», με πλούσιες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο και σε Μουσεία του Δικτύου του.
playforPLACE 2016: το καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σοφίας Μαυραγάνη επιστρέφει
30.08.2016 16:37
Το playforPLACE, το καινοτόμο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ιδέα της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη, ταξιδεύει για πέμπτη χρονιά και ανακοινώνει τους επόμενους σταθμούς του. Σε διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο 2016 πραγματοποιούνται, δράσεις στο Πόρτο (Πορτογαλία), τη Σεβίλλη (Ισπανία) και το Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική).
CV & Interview Training: σεμινάριο στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016
04.03.2016 16:40
Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “CV & Interview Training’’ την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 11:00-14:00 στην αίθουσα “Πρυτανεία” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.