Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Beverly Fishman

Beverly Fishman
Η γκαλερί artis causa εγκαινιάζει  στις 11 Νοεμβρίου, την ατομική έκθεση της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Beverly Fishman με τίτλο: chromo ecstasy .

Η Δρ.Σάνια Παπά, θεωρητικός τέχνης μιλά για την Beverly Fishman : 

Tις τελευταίες δυο δεκαετίες προσεγγίζει το μετά-τεχνολογικό σώμα ,μεταλλαγμένο και αποσπασματικό ενεργοποιώντας παράλληλους κώδικες, προερχόμενους από το πεδίο της επιστήμης ,του εμπορίου και των μορφολογικών ιδιωμάτων της ίδιας της τέχνης .

Επιχειρεί μέσα από τα μετά-ψηφιακά  ζωγραφικά της έργα μια μεταστροφή της αναπαράστασης υπέρ της ριζικής αφαιρετικής απόδοσης της ανθρώπινης υπόστασης.(ατομικό και κοινωνικό σώμα.)οι κυτταρικές και μοριακές δομές, τα διαγράμματα παλμικών γραφισμάτων (ηλεκτροκαρδιογράφημα),τα ιατρικά σήματα και τα φαρμακευτικά μονογράμματα δημιουργούν νέα αλληγορικά και εννοιολογικά συστήματα, αναφερόμενα στην ανθρώπινη υπόσταση ,στο βιολογικό σώμα και στον ανθρώπινο ψυχισμό. Πολύχρωμα  fluo χρώματα παλμικά και παλλόμενα ,εκκεντρικά και εύρυθμα, αποδίδουν την ρυθμική γραμμικότητα ,διακοπτόμενη από την εναλλαγή μοριακών και ατμοσφαιρικών ιατρικών συμβόλων. Η καλλιτέχνης  χρησιμοποιεί την τεχνική κατασκευής των διαφημιστικών σημάνσεων (βινύλιο με εκτύπωση λέιζερ σε αλουμίνιο ). Η γυαλιστερή και ταυτόχρονα ψυχρή επιφάνεια του αλουμινίου ενισχύεται από την αίσθηση της αεροδυναμικής . Οι υπερφωτισμένες  συνθέσεις fluo σε μικρή διάσταση ,υπενθυμίζουν συνειρμικά τον φρενώδη φωτισμό επιγραφών με νέον ( Καζίνο του Λας Βέγκας ,αυτοκινητόδρομοι της Καλιφόρνιας ), όπως και τις μορφολογικές πρακτικές της  Op-Art και της  Pop-Art.                               

Σχετικές ειδήσεις
Ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη στη γκαλερί CAN Christina Androulidaki
21.02.2017 13:11
Η γκαλερί CAN Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 την ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη, με τίτλο H Josie, η Πανοπλία και ο Μαλλιάνθρωπος.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ: έκθεση του Συνδέσμου Υποτροφών του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
04.11.2016 13:30
Μπορεί η εικαστική δημιουργία να εκτεθεί σε ένα χώρο όπου δοκιμάζεται το ανθρώπινο σώμα; Μπορεί η παρουσία ενός έργου τέχνης να δώσει έμπνευση και ελπίδα σε μια ανθρώπινη ψυχή που αγωνίζεται να αναρρώσει; Μπορεί η καλλιτεχνική έκφραση να «παντρευτεί» αρμονικά με την ασθένεια, για να στηρίξει τελικά τη μάχη για την ίδια τη ζωή; Για 3η φορά -μετά το 2001 και το 2008-, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα ενώσει τον Πολιτισμό με την Υγεία, μέσα από την έκθεση «Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ», μια εικαστική έκθεση ελπίδας, δύναμης και ευαισθησίας.

Ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στη γκαλερί ΑΔ
15.06.2016 11:40
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στην γκαλερί ΑΔ.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».