Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Κεραμική Ξανά: Ομαδική έκθεση στο ξενοδοχείο Hermes

Κεραμική Ξανά: Ομαδική έκθεση στο ξενοδοχείο Hermes

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  το  ξενοδοχείο  HERMES  στην  Πλάκα θα φιλοξενήσει από τις 27 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2015 την  έκθεση 15 δημιουργών με τίτλο ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΞΑΝΑ. Η προσωπική έκφραση του καθενός μετατρέπεται σε όχημα για να παρουσιαστεί και να αναδειχθεί μια άλλη οπτική της ελληνικής κεραμικής αντιπροσωπεύοντας όλο το  φάσμα της σύγχρονης κεραμικής τέχνης.

 

Μάρτιος : µήνας της Άνοιξης, της αναγέννησης και του νέου ξεκινήµατος. Αυτό τον Μάρτιο δεκαπέντε (15) κεραµίστες συναντιούνται για να µας παρουσιάζουν µία νέα πρόταση στην αυθεντικότητα, την ποιότητα και την αισθητική.

 

Αντικείμενα απλά ή σύνθετα, χρηστικά, διακοσμητικά, design, γλυπτά , μικρά έργα τέχνης θα δώσουν άλλη διάσταση και δυναμική στην καθημερινότητά µας.

 

Ποικιλία στη τεχνοτροπία, ποικιλία στις τεχνικές – raku, πηλοί stoneware ή υψηλής θερµοκρασίας, πορσελάνη..., ποικιλία στις φόρµες, στις γραµµές και στο χρώµα συνθέτουν έναν µικρόκοσµο έµπνευσης.

 

Συµµετέχουν οι: Άννα Αντωνοπούλου, Λεωνή Γιαδζόγλου, Ανδρέας Κατσιλιέρης, Γιώργος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μαρινόγλου, Νίκη Μαρκέτου, Χάρης Πανουσόπουλος, Τάκης Παπαζαφειρόπουλος, Λιάνα Παπαλέξη, Γιώργος Ποντίκης, Τάσος Ράλλης, Γεωργία Τσεκούρα, Defrost ceramics [Μαργαριτούλη Λενιώ] και Eléonore Trenado-Finetis [Léo].

 

Συµµετοχή  έκπληξη:  Μαριέλλα  Ρίζου  (κοσµήµα),  NOEL  by  epsilon

Σχετικές ειδήσεις
Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο από το Μουσείο Μπενάκη και τις ΔΟΜΕΣ
02.11.2016 16:42
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18m2, διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη σε χώρο 500μ2, από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
8η εικαστική έκθεση Ελευσίνας «ΞενοΔοχείο»: Πρόσκληση συμμετοχής
07.03.2016 15:09
Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε ομάδες που δρουν με τη δυναμική τους εν τη ενώσει και ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα.