Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Free improvisation με τη Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Cabaret Voltaire

Free improvisation με τη Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Cabaret Voltaire

Η σοπράνο συνθέτις και πιανίστα Μαρίκα Κλαμπατσέα  μετά  τις τελευταίες συναυλίες της ,το Strange fruit στο θέατρο Μπενάκη , τον Shark στον Ιανό και το ROT, έρχεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στο Cabaret Voltaire, με κύρια αιχμή τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό  παρουσιάζει έργα της, Άριες του Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, George Bizet, Claudio Monteverdi.

 

Στο Free improvisation  η Μαρίκα διασταυρώνει  το κλασσικό με το σύγχρονο , τα blues τα spirituals με τη Ροκ αλλά και το μιουζικαλ . Μια περφόρμανς με μια φωνή που θα υπερβεί και πάλι τα ‘ στεγανά  , και  τις απαγορεύσεις του Bel canto.

 

Όλα ενώνονται και υπηρετούν τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό  απελευθερώνοντας τον φωνητικό καταναγκασμό και περιορισμό φτάνοντας  σε μια ερμηνεία που φτάνει και ξεπερνά τα άκρα .

 

Ο  συνθέτης Γιώργος Κουρουπός χαρακτηριστικά αναφέρει με αφορμή,  τον α δίσκο της Μαρίκας Κλαμπατσέα ‘La Saradua  και που πολλές από τις άριες που τραγουδά στον δίσκο αυτό  θα ερμηνεύσει  στο Free Improvisation.

 

’Παρωδία είναι συχνά το όπλο της εξέγερσης μας ενάντια  σε ό,τι μας καταπιέζει ., Η ανάγκη της να εκφράσει ελεύθερα το άγνωστο που περιέχει βαθιά μέσα της, την οδηγεί γρήγορα μακριά από τις μνήμες και τις εμμονές που την βασανίζουν .Και ξαφνικά χωρίς ούτε η ίδια να το καταλάβει , κολυμπά στο ανοιχτό πέλαγος των δικών της απόκρυφων αισθήσεων , η τρυφερότητα , η αγάπη , το μίσος, η απόγνωση, το γέλιο το κλάμα κι η κραυγή είναι πια δικά της μόνο δικά της,,, Μια συγκινητική κατάθεση , άμεση σύγχρονη, σπαρακτική  μια φωνή παραμορφωμένη κάτω από το βάρος ενός πολιτισμού που κλυδωνίζεται και παραπαίει.’

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.02.2017 12:36
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Σοπράνο, Συνθέτρια και Πιανίστα της Avant Garde σκηνής, θα παρουσιάσει τη νέα της συναυλία “I Have a Dream” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 21:00.
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει το KALT στο Μουσείο Μπενάκη
27.12.2016 11:56
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, σοπράνο, συνθέτις και πιανίστα της avant-garde σκηνής, γνωστή για τις τολμηρές ερμηνείες και συνθέσεις της στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό αλλά και την ανασύνθεση της κλασσικής φόρμας, παρουσιάζει την performance «KALT» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στις 27 Ιανουαρίου 2017.
08.11.2016 10:59
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα θα κάνει μια σειρά εμφανίσεων για το αγαπημένο της κοινό, με αφετηρία το art bar Ρότα στις 11 Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει την performance «Smile».
Η Άννα Στερεοπούλου παρουσιάζει το C i r c e - the Real cut στο Beton 7
20.10.2016 12:24
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 9.30 μ.μ., στο Beton 7 Arts Centre, η συνθέτις και πιανίστα, Άννα Στερεοπούλου θα μάς χαρίσει μια πρώτη «γεύση» της επικείμενης 3ης Παρουσίασης του παγκόσμιου project της, «CIRCE The Black Cut» [Κίρκη :η μαύρη τομή:], με φετινή θεματική, c i r c e ~ the Real cut. Έπειτα από την τελευταία της συναυλία στο Beton 7 (Δεκέμβριος 2014), η συνθέτις επιστρέφει, αυτή την φορά με μια ταυτόχρονη συνήχηση επί σκηνής, της ίδιας (πιάνο), του Chris Silver T (drums) και του Echosense Projekt (soundscapes).
Η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη στο Cabaret Voltaire
06.04.2016 11:16
Δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές υπόσχονται η Εύα Λουκάτου και η Σωτηρία Σουσάνη από τη σκηνή του Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, την Παρασκευή 8 & 22 Απριλίου 2016.