Η σοπράνο συνθέτις και πιανίστα Μαρίκα Κλαμπατσέα  μετά  τις τελευταίες συναυλίες της ,το Strange fruit στο θέατρο Μπενάκη, τον Shark στον Ιανό και το ROT, έρχεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στο Cabaret Voltaire, με κύρια αιχμή τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό  παρουσιάζει έργα της, Άριες του Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, George Bizet, Claudio Monteverdi.

Στο Free improvisation  η Μαρίκα διασταυρώνει  το κλασσικό με το σύγχρονο , τα blues τα spirituals με τη Ροκ αλλά και το μιουζικαλ . Μια περφόρμανς με μια φωνή που θα υπερβεί και πάλι τα ‘ στεγανά  , και  τις απαγορεύσεις του Bel canto.

Όλα ενώνονται και υπηρετούν τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό  απελευθερώνοντας τον φωνητικό καταναγκασμό και περιορισμό φτάνοντας  σε μια ερμηνεία που φτάνει και ξεπερνά τα άκρα .

Ο  συνθέτης Γιώργος Κουρουπός χαρακτηριστικά αναφέρει με αφορμή,  τον α δίσκο της Μαρίκας Κλαμπατσέα ‘La Saradua  και που πολλές από τις άριες που τραγουδά στον δίσκο αυτό  θα ερμηνεύσει  στο Free Improvisation.

’Παρωδία είναι συχνά το όπλο της εξέγερσης μας ενάντια  σε ό,τι μας καταπιέζει ., Η ανάγκη της να εκφράσει ελεύθερα το άγνωστο που περιέχει βαθιά μέσα της, την οδηγεί γρήγορα μακριά από τις μνήμες και τις εμμονές που την βασανίζουν .Και ξαφνικά χωρίς ούτε η ίδια να το καταλάβει , κολυμπά στο ανοιχτό πέλαγος των δικών της απόκρυφων αισθήσεων , η τρυφερότητα , η αγάπη , το μίσος, η απόγνωση, το γέλιο το κλάμα κι η κραυγή είναι πια δικά της μόνο δικά της,,, Μια συγκινητική κατάθεση , άμεση σύγχρονη, σπαρακτική  μια φωνή παραμορφωμένη κάτω από το βάρος ενός πολιτισμού που κλυδωνίζεται και παραπαίει.’