Μουσική / Μουσικά Νέα

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ζωντανά στο Τσάι στη Σαχάρα

Μια βραδιά με το Τάκη Κωνσταντακόπουλο σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει το Τσάι στη Σαχάρα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 22:15.

Μια βραδιά με το Τάκη Κωνσταντακόπουλο σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει το Τσάι στη Σαχάρα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 22:15.

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος λέει για ποιο λόγο συνδύασε τους δύο μεγάλους συνθέτες :

Διάλεξα να συνδυάσω τους μεγάλους αυτούς δημιουργούς , γιατί σημάδεψαν πολλές γενιές και συνεχίζουν να συγκινούν με τις πηγαίες τους μουσικές εμπνεύσεις και τις μεγάλες δημιουργίες τους

 

Άλλωστε, όπως εχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης νιώθει σαν ”ταπεινός μαθητής ” του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η βραδιά του Τάκη Κωνσταντακόπουλου θα κλείσει με δυο καινούργια τραγούδια του συνθέτη Βασίλη Ανδρικόπουλου, εμπνευσμένα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα σε ένα cd με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο.

Πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος

Κιθάρα:  Ηλίας Καραγιάννης

Φιλική συμμετοχή: Νικολας Αντωνάκος, Διαμάντη Δαγιάση

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Μουσική / Μουσικά Νέα

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ζωντανά στο Τσάι στη Σαχάρα

Ακόμη μια σειρά από ποιοτικές μουσικές βραδιές έρχεται στο Τσάι στη Σαχάρα, το οποίο υποδέχεται έναν παλιό αγαπημένο του κοινού και καλό φίλο του χώρου, τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο, για μία βραδιά διαχρονικής ελληνικής μουσικής με τίτλο "Τραγουδώντας το καλό ελληνικό τραγούδι", το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.

Ακόμη μια σειρά από ποιοτικές μουσικές βραδιές έρχεται στο Τσάι στη Σαχάρα, το οποίο υποδέχεται έναν παλιό αγαπημένο του κοινού και καλό φίλο του χώρου, τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο, για μία βραδιά διαχρονικής ελληνικής μουσικής με τίτλο “Τραγουδώντας το καλό ελληνικό τραγούδι“, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.

Όσοι βρεθούν στο Τσάι στη Σαχάρα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια που ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση και εντάσσονται στην προσωπική του δισκογραφία (Τριανταφυλλάκι, Άφησε την αγάπη κ.α.), ενώ παράλληλα θα ακούσουν και τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε, τραγουδήσαμε και τραγουδάμε, από τον Αττίκ, το Γούναρη και τον Λάκη Παππά μέχρι και σύγχρονες αγαπημένες μελωδίες.

Τάκης Κωνσταντακόπουλος: Πρώτες εκτελέσεις-Συλλογή 1

Κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών, σε CD, η πρώτη ανθολογία τραγουδιών του Τάκη Κωνσταντακόπουλου. Στην πολύχρονη και συνεπή πορεία του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 100 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση, από το 1986 μέχρι σήμερα.  Η συλλογή αυτή, που περιλαμβάνει 23 τραγούδια είναι η πρώτη μιας σειράς δίσκων CD, που περιέχουν χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία. Ο ίδιος ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος γράφει σχετικά: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς συνθέτες και στιχουργούς που μου εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους και τους σπουδαίους ενορχηστρωτές και μουσικούς συνοδοιπόρους σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις. Επιθυμία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπηρετώ το τραγούδι που έχει αλήθεια, αξιοπρέπεια, δροσιά και διαχρονικότητα”.

Η Συλλογή 1, καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν, στηρίζουν τη συνέχεια του κλασικού ελληνικού τραγουδιού που μέσα από ποιητικές και μελωδικές εικόνες, μας οδηγεί σε θετικά και δημιουργικά συναισθήματα.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, καλλιτέχνης χαμηλών τόνων αλλά με διάρκεια στο ελληνικό τραγούδι, ξεκίνησε την ενασχόλησή του στο χώρο το 1978 και βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1986. Έχει τραγουδήσει επιτυχίες όπως το “Τριανταφυλλάκι” του Θοδωρή Ξυδιά και έχει συνεργαστεί και με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως ο Ηλίας Κατσούλης ή ο Άκος Δασκαλόπουλος. Το 2014 κυκλοφόρησε η Συλλογή Νο1, που περιλαμβάνει 23 από τα 100 και πλέον τραγούδια που έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση, ενώ στα σχέδιά του είναι να ακολουθήσουν και άλλες συλλογές όπως και πολλά νέα τραγούδια αξιόλογων συνθετών.

Πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος

Κιθάρα: Ηλίας Καραγιάννης

Τραγούδι: Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Διαμάντη Δαγιάση

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr