Η Myrό Gallery έχει την χαρά να φιλοξενεί την έκθεση της Ρουμάνας ζωγράφου Mihaela Bako με την επιμέλεια της γνωστής χαράκτριας Κριστιάννας Ηλιοπούλου – Hopirtean, στον χώρο του Project Room της, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 20.00, παρουσία της ζωγράφου.

“Η έκθεση Dark-ILLUMINATED” παρουσιάζει την τελευταία σειρά ζωγραφικών μου έργων. Βασίζεται στη δημιουργία πολλαπλών πολύχρωμων χώρων με μια προσωπική μικτή τεχνική: ακρυλικά και μελάνια με τυπωμένες και γραφιστικές λεπτομέρειες. Το αισθητικό αποτέλεσμα προκαλείται από τα άπειρα παιχνίδια των χρωμάτων που ρέουν ελεύθερα στο χαρτί και κρατούν την ένταση της έκρηξής τους παγωμένη στον χρόνο.  Από αυτή τη διαδικασία, ελεγχόμενη μέχρις ενός ορισμένου σημείου, γεννιούνται σχήματα και διαφάνειες, οργανωμένα στον χώρο με τη βοήθεια βασικών γεωμετρικών σχημάτων –κύκλοι και παραλληλόγραμμα. Τα σκούρα χρώματα και το μαύρο βοηθούν τα φωτεινά να αναδείξουν όλη την ομορφιά τους μέσα στο λευκό φόντο. Τα αφηρημένα μορφολογικά στοιχεία βρίσκονται σε έναν ισορροπημένο διάλογο, δημιουργώντας εικόνες εναλλακτικών πραγματικοτήτων. Οριζόντια και κάθετα περάσματα, τοπία και νέοι μικρόκοσμοι εμφανίζονται, καλώντας τον θεατή να αποκρυπτογραφήσει και να διερευνήσει τις πολλαπλές οπτικές δυνατότητες της εικόνας” δηλώνει η καλλιτέχνις.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Mihaela Bako γεννήθηκε το 1989 στο Aiud της Ρουμανίας. Το 2008 αποφoίτησε απο το λύκειο “Titu Maiorescu”. Από το 2002 ασχολείται με την ζωγραφική. Έχει εκθέσει έργα της σε 8 ατομικές εκθέσεις, σε διεθνή καλλιτεχνικά συμπόσια και σε περισσότερες από 30 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρήσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στη Ρουμανία, Γαλλία, Ουγαρία, Ισπανία, Βέλγιο, Η.Π.Α. και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στο Aiud, Ρουμανία.