Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Dark-ILLUMINATED: Έκθεση ζωγραφικής της Mihaela Bako στη Myrό Gallery

Dark-ILLUMINATED: Έκθεση ζωγραφικής της Mihaela Bako στη Myrό Gallery

Η Myrό Gallery έχει την χαρά να φιλοξενεί την έκθεση της Ρουμάνας ζωγράφου Mihaela Bako με την επιμέλεια της γνωστής χαράκτριας Κριστιάννας Ηλιοπούλου – Hopirtean, στον χώρο του Project Room της, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 20.00, παρουσία της ζωγράφου.

 

“Η έκθεση Dark-ILLUMINATED” παρουσιάζει την τελευταία σειρά ζωγραφικών μου έργων. Βασίζεται στη δημιουργία πολλαπλών πολύχρωμων χώρων με μια προσωπική μικτή τεχνική: ακρυλικά και μελάνια με τυπωμένες και γραφιστικές λεπτομέρειες. Το αισθητικό αποτέλεσμα προκαλείται από τα άπειρα παιχνίδια των χρωμάτων που ρέουν ελεύθερα στο χαρτί και κρατούν την ένταση της έκρηξής τους παγωμένη στον χρόνο.  Από αυτή τη διαδικασία, ελεγχόμενη μέχρις ενός ορισμένου σημείου, γεννιούνται σχήματα και διαφάνειες, οργανωμένα στον χώρο με τη βοήθεια βασικών γεωμετρικών σχημάτων –κύκλοι και παραλληλόγραμμα. Τα σκούρα χρώματα και το μαύρο βοηθούν τα φωτεινά να αναδείξουν όλη την ομορφιά τους μέσα στο λευκό φόντο. Τα αφηρημένα μορφολογικά στοιχεία βρίσκονται σε έναν ισορροπημένο διάλογο, δημιουργώντας εικόνες εναλλακτικών πραγματικοτήτων. Οριζόντια και κάθετα περάσματα, τοπία και νέοι μικρόκοσμοι εμφανίζονται, καλώντας τον θεατή να αποκρυπτογραφήσει και να διερευνήσει τις πολλαπλές οπτικές δυνατότητες της εικόνας” δηλώνει η καλλιτέχνις.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Mihaela Bako γεννήθηκε το 1989 στο Aiud της Ρουμανίας. Το 2008 αποφoίτησε απο το λύκειο “Titu Maiorescu”. Από το 2002 ασχολείται με την ζωγραφική. Έχει εκθέσει έργα της σε 8 ατομικές εκθέσεις, σε διεθνή καλλιτεχνικά συμπόσια και σε περισσότερες από 30 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρήσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στη Ρουμανία, Γαλλία, Ουγαρία, Ισπανία, Βέλγιο, Η.Π.Α. και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στο Aiud, Ρουμανία.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Βιομορφικά: έκθεση των White Island Works στη Blender Gallery
12.04.2016 13:19
Η Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Βιομορφικά» των “White Island Works”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:00.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Magic Mirrors: Έκθεση της Albena Mihaylova στο Hyatt Regency Thessaloniki
22.03.2016 14:37
Έκθεση ζωγραφικής της γνωστής Βουλγάρας γλύπτριας και ζωγράφου Albena Mihaylova παρουσιάζει το Myrό Antiques House στο εστιατόριο του Hyatt Regency Thessaloniki "Αμβροσία”, με διάρκεια μέχρι τις 30 Μαΐου 2015 και τίτλο “Magic Mirrors”.