Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Athens Singers στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Οι Athens Singers στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Οι Athens Singers τραγουδούν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 για τους σκοπούς της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

 

Gioachino Rossini (1792 – 1868): Petite Μesse Solennelle

Μια... όχι και τόσο «μικρή» επίσημη λειτουργία

 

«Θεέ μου – τώρα που τελείωσα αυτή την ταπεινή μικρή Λειτουργία, αναρωτιέμαι - είναι άραγε πράγματι θρησκευτική μουσική (la musique sacrée) αυτό που μόλις έγραψα ή κάποιο είδος καταραμένης μουσικής (la sacré musique); Εσύ το γνωρίζεις καλά, γεννήθηκα για την κωμική όπερα . Λίγες γνώσεις, λίγο συναίσθημα, κι αυτό είναι όλο. Ας είσαι ευλογημένος λοιπόν, κι ας μου χαρίσεις τον Παράδεισο!»

 

Με τα λόγια αυτά, προλόγισε ο Rossini το τελευταίο του έργο , την «τελευταία από τις αμαρτίες του γήρατος» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1864 στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της Κόμισσας Louise Pillet-Will, στην οποία είναι και αφιερωμένο. Σύμφωνα με έναν αστικό μύθο της εποχής, λέγεται μάλιστα, πως ο  Ναπολέων Γ΄, ακούγοντας το έργο δε το βρήκε ούτε μικρό, ούτε επίσημο, ούτε ιδιαίτερα «λειτουργικό»...

 

Αυτή την πολυσυζητημένη και όχι τόσο μικρή λειτουργία λοιπόν, αφού διαρκεί 80 περίπου λεπτά, επέλεξαν να παρουσιάσουν οι Athens Singers στη συναυλία που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 31 Μαρτίου στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

 

Συμμετέχουν:

Πένυ Δεληγιάννη, σοπράνο

Ιωάννα Φόρτη, μέτζο σοπράνο

Νίκος Στεφάνου, τενόρος

Βαγγέλης Μανιάτης, μπάσος

Γιάννης Γιαννόπουλος, αρμόνιο

Δημήτρης Βεζύρογλου, πιάνο

Μουσική Διεύθυνση: Roger Tilley

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Φαραντούρη για λίγες εμφανίσεις στον Παρνασσό
12.01.2017 11:30
Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου, κ.ά. βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη, για τέσσερις βραδιές στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τα Σάββατα 18 & 25 Φεβρουαρίου & 4 Μαρτίου και Παρασκευή 10 Μαρτίου.
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.