Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

20.000 Λεύγες Πάνω Από Την Θάλασσα

20.000 Λεύγες Πάνω Από Την Θάλασσα
To θέατρο Φούρνος φιλοξενεί φέτος στη σκηνή του μια σουρεαλιστική αλληγορία με όχημα την μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Έλενας Τιμπλαλέξη

Δυο φίλοι, ο Άρης και ο Στέλιος, ζουν ως έγκλειστοι νομάδες στο ίδιο τους το σπίτι, απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, που υπονοείται ανεπαρκής και αφιλόξενος. Κάποια οικιακά αντικείμενα έχουν περιέλθει σε αχρησία.


Ο Άρης βιώνει τον εκούσιο αυτόν εγκλεισμό ως κυριολεξία, ο Στέλιος όμως έχει ανάγκη να προβάλλει στους τέσσερεις τοίχους μια ερημική παραλία .

Η ονειρική πραγματικότητα του Στέλιου σταδιακά παρεισφρέει στην αντικειμενική και τελικά κερδίζει έδαφος, μέχρι το σημείο που οι δυο φίλοι καταλήγουν να βλέπουν ένα κήτος στα σπλάχνα του οποίου βρίσκεται, με την μορφή playmobil, ο… Προφήτης Ιωνάς!

Οι δυο φίλοι καλούνται να ζήσουν μια βιβλική αποκάλυψη σε home edition  και να πάρουν θέση σε διλλήματα για το καλό και το κακό που αφορούν και την τρέχουσα πολιτική σκηνή.

Θα πατήσουν οι δυο φίλοι το κουμπί ή θα αναβάλλουν το τέλος; Μια αινιγματική γυναικεία παρουσία που αιφνιδιάζει τους δυο άντρες προσφέρει την λύση.

Παίζουν οι Νικόλας Αναστασόπουλος, Μαρία Πίγκου, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο εικαστικός Θοδωρής Χρυσικός.

Σχετικές ειδήσεις
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Ρεματιάς
30.08.2016 14:40
Την επιτυχημένη παράσταση Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Δράση 2 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Πρώτη δράση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
14.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.
Το μήλο, των Γιώργο Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
02.06.2016 15:16
«Το μήλο», είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που είιχε παρουσιαστεί με μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία το 2011-12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.