Το ντοκιμαντέρ “Γκέλας” που έχει γυρίσει ο σκηνοθέτης και ντοκιμαντερίστας Σπύρος Αμοιρόπουλος με αντικείμενο τον γλύπτη και συνεργάτη της Greek Marble Initiative Γκέλα Κεσίδη θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα “Παύλος Ζάννας” του κινηματογράφου Ολύμπιον.

Η ταινία τεκμηρίωσης του Σπύρου Αμοιρόπουλου παρουσιάζει το γεμάτο ιδιαιτερότητες και σημαντικό έργο του ομογενή γλύπτη από την Γεωργία, την ζωή, τις εμπειρίες και την βιωματική του σχέση με την τέχνη και το ανθρώπινο σώμα που κατά κανόνα αποτελεί επίκεντρο των έργων του, ακόμα και στις περιπτώσεις που ελάχιστα στοιχεία του απεικονίζονται ευθέως. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν άλλοι γνωστοί γλύπτες, θεωρητικοί τέχνης, και ο ιδρυτής της Greek Marble Initiative κ. Σταύρος Μυρωνίδης, που ξεναγούν τον θεατή στο πολυσχιδές έργο του γλύπτη.

Μία επαναληπτική προβολή θα λάβει χώρα την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα “Τώνια Μαρκετάκη” στο Λιμάνι, κατά το σύστημα του Οργανισμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την πρώτη προβολή να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  που διοργανώνεται φέτος με διακριτικό τίτλο “Εικόνες του 21ου Αιώνα” και  θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου 2015, στις αίθουσες “Ολύμπιον”, “Παύλος Ζάννας”, “Τζον Κασσαβέτης”, “Σταύρος Τορνές”, “Φρίντα Λιάππα” και “Τώνια Μαρκετάκη”. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.