Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σφηνάκια Τσέχωφ στο Θέατρο Σοφούλη

Σφηνάκια Τσέχωφ στο Θέατρο Σοφούλη

Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει την παράσταση Σφηνάκια Τσέχωφ .


Πώς συνδυάζεται ένα πνεύμα με ένα οδοντιατρείο, μία Αρμένικη βίζιτα με ένα λαχείο, ένας θάνατος με  έναν οίκο ανοχής, ένας ναύτης με ένα ερωτευμένο ζευγάρι, μια πρωτευουσιάνα με δυο Βλάχους, μία όπερα με ένα καντηλέρι. Κι όμως στη σκηνή του θεάτρου Σοφούλη, όλα μπορούν να συμβούν.


Δώδεκα ιστορίες του Αντόν Τσέχωφ, ενός απ' τους μεγαλύτερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου. Δώδεκα ιστορίες γεμάτες χιούμορ, δώδεκα ιστορίες γεμάτες συγκίνηση αλλά και ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας δίνουν την αφορμή στο συγγραφέα να μας μιλήσει για τον άνθρωπο που πάντοτε ελπίζει, ακόμα κι όταν προδίδεται. Αν και οι ιστορίες είναι γραμμένες απλά, ο Τσέχωφ καταφέρνει να μας συγκινεί και να μας συναρπάζει, γιατί γράφει για ένα θέμα που γνωρίζει καλά: τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του. Ο Αντόν Τσέχωφ στα διηγήματά του ποτέ δεν κατηγορεί και ποτέ δεν καταδικάζει χαρακτήρες και συμπεριφορές, γιατί αγαπάει τους ανθρώπους και μας μιλάει γι' αυτούς με τρυφερότητα, χιούμορ και καλοσύνη


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ-Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ "ΕΥ(Φ)ΟΡΙΑ". Ξεκίνησε την θεατρική της δράση  το  2007 και παρουσίασε μέχρι και σήμερα αξιόλογα έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Φώτης Σπύρου
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Παυλίνα Χαρέλα
Σκηνικά: Έπιπλα Σταύρος Καζακίδης
Κοστούμια: Βεστιάριο Θεάτρου Σοφούλη – Ευ(φ)ορία
Χορογραφίες: Ευ(φ)ορία
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Βίντεο-Animation: Sevi Pan
Trailer: Γιάννης Τσότσος
Γραφιστικά: Γιώργος Δερνίκας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):  Όλγα Βαηνά, Νίκος Βαρδάρης, Αλεξάνδρα Γιαλούρη, Νέλλυ Γιαπουντζή, Δημήτρης Δίγκας, Σεβαστιανή Λευθεριώτη, Χρήστος Καραβασίλης, Θεολογία Μήλιου, Διογένης Μίχας,  Μίνα Μπαδάκη, Giorgio Μπέκας, Κατερίνα Παπάζογλου, Ηλίας Πρωτιβιώτης, Δήμητρα Τακαβάκογλου, Ιωάννα Χατζή, Θοδωρής Χ.

Σχετικές ειδήσεις
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.