Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας: Συναυλία στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας: Συναυλία στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μουσική του, το βραβευμένο συμφωνικό ποίημα Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας, εμπνευσμένο από την ζωή του πρώτου Κυβερνήτη του έθνους μας.


Το έργο έχει ερμηνευθεί από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Crescendo από την Ζυρίχη, έχει τραγουδηθεί από τον Κώστα Μακεδόνα, την Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον Γιάννη Χριστόπουλο κ.α. Από το 2001 έως σήμερα έχει παρουσιασθεί στην Ελβετία, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.   


 

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Πολυχώρο από το Melody Spirit Ensemble. Στο πιάνο ο Neville Jason Fahy και τραγουδούν η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου, ο βαρύτονος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Γεωργίαδης. Συμμετέχει η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου σε διδασκαλία Γιολάντας Μπαξεβανίδου. Κείμενα - Σενάριο Μαίρη Βούκανου, Ποίηση Γεώργιος Κισσούδης, Ιωάννης Κορνιλάκης, Βασίλης Κουρής.


Με την υποστήριξη του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων & την Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Σχετικές ειδήσεις
Ο Alex Mentis στον Πολυχώρο Αθηναΐς
09.11.2016 16:19
Ο Alex Mentis έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά The Big Picture.
Το πιο όμορφο τανγκό: από τον Σουγιούλ στον Γούναρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.09.2016 15:17
Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ για δύο μοναδικές εμφανίσεις στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2016, συμμετέχει πλαισιώνοντας το αφιέρωμα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στην «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Το πιο όμορφο τανγκό» που θα ταξιδέψει το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μέρες του Καλοκαιριού: Ο Μίμης Πλέσσας ζωντανά στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια
25.05.2016 14:48
Ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας μαζί με τον επί 20 χρόνια συνεργάτη του Σπύρο Κλείσσα θα βρεθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια και θα μας ταξιδέψουν στις «Μέρες του Καλοκαιριού".
Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη στον Πολυχώρο Διέλευσις
22.04.2016 14:45
Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη θα εμφανιστούν στον Πολυχώρο Διέλευσις, για μία βραδιά Σμυρναίικης και Ρεμπέτικης μουσικής, την Παρασκευή και 13… Μαΐου 2016.