Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μουσική του, το βραβευμένο συμφωνικό ποίημα Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας, εμπνευσμένο από την ζωή του πρώτου Κυβερνήτη του έθνους μας.

Το έργο έχει ερμηνευθεί από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Crescendo από την Ζυρίχη, έχει τραγουδηθεί από τον Κώστα Μακεδόνα, την Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον Γιάννη Χριστόπουλο κ.α. Από το 2001 έως σήμερα έχει παρουσιασθεί στην Ελβετία, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.   


Την Δευτέρα 23 Μαρτίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Πολυχώρο από το Melody Spirit Ensemble. Στο πιάνο ο Neville Jason Fahy και τραγουδούν η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου, ο βαρύτονος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Γεωργίαδης. Συμμετέχει η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου σε διδασκαλία Γιολάντας Μπαξεβανίδου. Κείμενα – Σενάριο Μαίρη Βούκανου, Ποίηση Γεώργιος Κισσούδης, Ιωάννης Κορνιλάκης, Βασίλης Κουρής.

Με την υποστήριξη του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων & την Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”