Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Sani Gourmet: Highligts 2015

Sani Gourmet: Highligts 2015

Στο Δρόμο του Μεταξιού βαδίζει για δεύτερη χρονιά το Sani Gourmet, ξεδιπλώνοντας τη γαστρονομία των χωρών της Άπω και Εγγύς Ανατολής, καθώς και της Μεσογείου, σ' ένα ταξίδι με μυρωδιές και χρώματα που ξυπνούν μνήμες πολιτισμού.

 

Διανύοντας φέτος τη δέκατη χρονιά του, το Sani Gourmet έχει καταφέρει να γίνει κάτι περισσότερο από μια ετήσια επιτυχημένη εκδήλωση γαστρονομίας. Είναι πλέον ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών “ενώσεων”, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία. Το φαγητό προσδιόριζε πάντα τις κοινωνίες, απόλυτα συναρτώμενο με τις παραγόμενες σε κάθε περιοχή πρώτες ύλες, ανάλογα δε με την εξέλιξη του κάθε πολιτισμού εξέφραζε πιο γλαφηρά απ' οτιδήποτε άλλο την καθημερινότητα των ανθρώπων στο στενό περιβάλλον του σπιτιού αλλά και στο ευρύτερο της κοινότητας, μέσω των λατρευτικών εκδηλώσεων και των εορτών που τις συνόδευαν, πάντα με το φαγητό συνδετικό κρίκο.

 

Πέρσι το Sani Gourmet ξεκίνησε τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η οποία συνεχίζεται φέτος, με τη φιλοδοξία να τερματιστεί έχοντας αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη συζήτηση περί γαστρονομίας, πέραν του ότι το φαγητό δένει πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Γι' αυτό το λόγο διευρύνει τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν, με προσκεκλημένους σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους, ενδιαφέρουσα διάσταση στη θεματική αυτή ενότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον δικό μας Τάσο Μαντή του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου “Hytra”, τον Anar VGasimov από το Αζερμπαϊτζάν, γνωστσό για τις καινοτομίες που έχει εισάγει στην γαστρονομία του τόπου του, τον Alfred Prasadυπήρξε ο νεαρότερος chef που πήρε αστέρι Michelin από την Ινδία, τον Hamid Salimian από την Περσία και την Tekuna Gachechiladze από τη Γεωργία, διάσημης δημιουργού του Supra Nova – του κόνσεπτ της Νέας, Γεωργιανής Κουζίνας  (Georgian Nouvelle Cuisine).

 

Η συνέχεια στο Sani Gourmet 2015, “O Δρόμος του Μεταξιού Νο2”, από 8- 17 Μαΐου 2015!

 

Sani Gourmet 2015: Οι σεφ και το πρόγραμμα 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Έκτορας Μποτρίνι στο εστιατόριο του Sani Dunes στο Sani Resort
02.12.2016 11:48
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Έκτορας Μποτρίνι αναλαμβάνει επικεφαλής του εστιατορίου Fresco, στο νέο ξενοδοχείο του Sani Resort, το Sani Dunes, που προβλέπεται να λειτουργήσει τέλη Ιουνίου 2017.
Το Sani Gourmet 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία
09.06.2016 15:43
Το Sani Resort είναι εδώ και χρόνια ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο.
Δωρεάν Wi-Fi από τον όμιλο ΟΤΕ στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας
27.05.2016 11:55
Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας θα προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Rising Stars: Οι chef του μέλλοντος στο Sani Gourmet 2016
04.03.2016 10:06
Τα μεγαλύτερα νέα ονόματα στο χώρο της γαστρονομίας ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ιδανικότερο περιβάλλον: στο Sani Gourmet 2016.
Workshop Προπονητικής με τον Δημοσθένη Ταμπάκο στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά
09.12.2015 12:53
Ένα πολύ ενδιαφέρον workshop με θέμα «Η σύγχρονη προσέγγιση αθλητικών θεμάτων» διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 ο Τομέας Πολιτισμού & Αθλητισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, με συντονιστή τον κ. Δημοσθένη Ταμπάκο, Ολυμπιονίκη και καθηγητή του Τμήματος Προπονητικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.