Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα είδωλά μας στο ενυδρείο

Τα είδωλά μας στο ενυδρείο
Η πέμπτη ατομική έκθεση του Χρήστου Κάλφα εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, όπου ο ζωγράφος θα παρουσιάσει έργα – σύμβολα, με το νερό να είναι το κύριο στοιχείο που περιβάλλει τα θέματα του.

Ο Ιστορικός Τέχνης και καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Saint Etienne, Bruno Duborgel, αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: Ένας πίνακας του Χρήστου Κάλφα μας προσφέρεται, μονομιάς, σαν ένα ενυδρείο εικόνων. Ο χώρος του κυβικού κουτιού έχει ρευστοποιηθεί. Απομένει η ανάσα του χρώματος, η ευλυγισία του έγχρωμου περίγυρου, ένας κινούμενος βυθός, όλο στρώσεις, νοερός και τόσο καλά επωασμένος απ’ όπου αναδύονται εικόνες...

Ο Χρήστος Κάλφας αποκαλύπτει ένα θέατρο με μαριονέτες – με τους αμνημόνφυτους κωμικοτραγικούς σωσίες μας – βάζοντας μας να κινήσουμε μαζί του τους σφιχτοηλεγμένους σπάγγγους του συμβόλου και του διαβόλου.

Ο ζωγράφος Χρήστος Κάλφας ανήκει στους καλλιτέχνες της διασποράς. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία από τη δεκαετία του 1970 και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές γκαλερί και Μουσεία της Ευρώπης, όπως οι Galerie Patrice Trigano – Paris, Pascal Polar – Bruxelles και Musse Picasso – Antibes.

Το 1994 η Gallery Patrice Trigano με την οποία είχε μόνιμη συνεργασία τον παρουσίασε στην FIAC. Για το έργο του έχουν γράψει μεταξύ άλλων και η Ιστορικός Τέχνης Sydney Picasso.

Σχετικές ειδήσεις
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Εμμονές και Σύμβολα: έκθεση της Βάνας Φερτάκη στην Alma Gallery
07.09.2016 12:25
Μια ξενάγηση στην ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα της Βάνας Φερτάκη επιχειρεί η έκθεση “Εμμονές και Σύμβολα” που θα εγκαινιαστεί στη gallery alma, στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.