Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Τα είδωλά μας στο ενυδρείο

Τα είδωλά μας στο ενυδρείο
Η πέμπτη ατομική έκθεση του Χρήστου Κάλφα εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, όπου ο ζωγράφος θα παρουσιάσει έργα – σύμβολα, με το νερό να είναι το κύριο στοιχείο που περιβάλλει τα θέματα του.

Ο Ιστορικός Τέχνης και καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Saint Etienne, Bruno Duborgel, αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: Ένας πίνακας του Χρήστου Κάλφα μας προσφέρεται, μονομιάς, σαν ένα ενυδρείο εικόνων. Ο χώρος του κυβικού κουτιού έχει ρευστοποιηθεί. Απομένει η ανάσα του χρώματος, η ευλυγισία του έγχρωμου περίγυρου, ένας κινούμενος βυθός, όλο στρώσεις, νοερός και τόσο καλά επωασμένος απ’ όπου αναδύονται εικόνες...

Ο Χρήστος Κάλφας αποκαλύπτει ένα θέατρο με μαριονέτες – με τους αμνημόνφυτους κωμικοτραγικούς σωσίες μας – βάζοντας μας να κινήσουμε μαζί του τους σφιχτοηλεγμένους σπάγγγους του συμβόλου και του διαβόλου.

Ο ζωγράφος Χρήστος Κάλφας ανήκει στους καλλιτέχνες της διασποράς. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία από τη δεκαετία του 1970 και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές γκαλερί και Μουσεία της Ευρώπης, όπως οι Galerie Patrice Trigano – Paris, Pascal Polar – Bruxelles και Musse Picasso – Antibes.

Το 1994 η Gallery Patrice Trigano με την οποία είχε μόνιμη συνεργασία τον παρουσίασε στην FIAC. Για το έργο του έχουν γράψει μεταξύ άλλων και η Ιστορικός Τέχνης Sydney Picasso.

Σχετικές ειδήσεις
Εμμονές και Σύμβολα: έκθεση της Βάνας Φερτάκη στην Alma Gallery
07.09.2016 12:25
Μια ξενάγηση στην ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα της Βάνας Φερτάκη επιχειρεί η έκθεση “Εμμονές και Σύμβολα” που θα εγκαινιαστεί στη gallery alma, στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Είδωλα: έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
29.01.2016 10:35
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ατομική έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά με τίτλο «ΕΙΔΩΛΑ».
Ατομική έκθεση της Λήδας Κοντογιαννοπούλου στην αίθουσα τέχνης “ena”
31.12.2015 13:07
Έργα μικρών & μεσαίων διαστάσεων θα παρουσιάσει η ζωγράφος Λήδα Κοντογιαννοπούλου στη νέα ατομική της έκθεση, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 12/1/2016 στην αίθουσα τέχνης ena.
Έκθεση της Ειρήνης Κανά στην Αιθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη
12.11.2015 09:55
Μια σημαντική έκθεση, εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη. Η ζωγράφος Ειρήνη Κανά θα μας παρουσιάσει τα νέα της εργα.
Έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
29.10.2015 11:50
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου με τίτλο “Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015.