Ο Duda Victor αποχαιρετά τις ακτές της Ελλάδας στο Bat City, εκεί όπου είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική σκηνή 10 χρόνια πριν. Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 οι Dirty Fuse οργανώνουν μια σεμνή τελετή (ξέρετε εσείς) και ένα live show με special guests, την DJ Nua στα decks, άφθονο αλκοόλ και… ό,τι ήθελε προκύψει.

Dirty Fuse

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ Χρήστο Κόγιο με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Televison, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των ’60s, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7″ βινύλιο “Lost Riders”. Μέσα στο 2010 προστίθενται στη μπάντα οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα) και με αυτή τη σύνθεση συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο full-length CD “Dirty Fuse”, με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του “Ακρογιαλιές Δειλινά” του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους DJs (ψηφίστηκε Νο 47 στα 101 καλύτερα surf κομμάτια στον κόσμο από τα ’70 μέχρι σήμερα από τους ακροατές του North Sea Surf Radio και τους αναγνώστες του φόρουμ SurfGuitar101.com). Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10″ βινύλιο “Surfbetika!” (ψηφίστηκε Νο 60 στα 101 καλύτερα surf άλμπουμ στον κόσμο από τα ’70 μέχρι σήμερα από τους ακροατές του North Sea Surf Radio και τους αναγνώστες του φόρουμ SurfGuitar101.com) με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live stages.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η εμφάνισή τους δίπλα στους Atlantics στο Bat City, Intenso (2013),η συμμετοχή τους στο North Sea Surf Festival στην Ολλανδία (2014), η συμμετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η εμφάνισή τους δίπλα στους The Fleshtones στο Gagarin 205 (2014), η διοργάνωση του Surf Rock Mayhem, του πρώτου all-surf-music live event στο Bios (2013), και οι συμμετοχές τους στη συλλογή του Continental Magazine (USA, 2012), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ «Welcome to the show (Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου)»(2013), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ «Yusef`s Song» (2014) και στη συλλογή Unsigned United (2009), στην πρώτη συλλογή με ελληνικά Surf συγκροτήματα Search for Atlantis (2014).

Δισκογραφία

Lost Riders, 7 “EP (2010, self-released)

Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records)

Surfbetika!, 10 “EP (2013, Green Cookie Records)

last wave, CD (2014, Deep Eddy Records, Ikaros Records/B-otherside Records)