Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι καιροί της ποίησης: Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι καιροί της ποίησης: Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα την ποιητική δημιουργία συνεχίζονται στο Μέγαρο, αυτό τον Μάρτιο, με μουσικοποιητικά αφιερώματα αλλά και διαλέξεις-συζητήσεις. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, έξι ποιητές και ποιήτριες από τρεις διαφορετικές γενιές και αντίστοιχες εποχές συναντώνται στο ΜΜΑ, στο πλαίσιο του MEGARON PLUS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

 

Σχετίζεται ή όχι η ποίηση των ποιητών αυτών με τις αντίστοιχες εποχές τους; Επιδρά τελικά –κι αν ναι– σε ποιο βαθμό η εποχή στους ποιητές της;  Με βάση αυτά τα ερωτήματα-άξονες συζητούν οι ποιητές: Ευριπίδης Γαραντούδης, Ευτυχία Παναγιώτου, Αντώνης Φωστιέρης, Θανάσης Χατζόπουλος , Δήμητρα Χριστοδούλου και Χάρης Ψαρράς. Τη συζήτηση, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του περιοδικού Ο Αναγνώστης, συντονίζει η συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Έλενα Χουζούρη. Αντιπροσωπευτικά ποιήματά τους θα διαβάσουν οι συμμετέχοντες ποιητές και ποιήτριες. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο  Ο Αναγνώστης.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από το Μέγαρο και το Animasyros
06.02.2017 16:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής και με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας, για πρώτη φορά διοργανώνει διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης σε μικρού μήκους φιλμ animation σε συνεργασία με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Διάλεξη τoυ Μichel Brunet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
30.01.2017 14:22
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τιμούν το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), προσκαλώντας τους πλέον εξέχοντες ερευνητές του καιρού μας να καθοδηγήσουν το κοινό στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.
Αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.06.2016 14:18
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας, από τον θάνατο της οποίας συμπληρώνονται, το 2017, σαράντα χρόνια.
Τι Φεστιβάλ θέλουμε;: συζήτηση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
09.06.2016 14:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί σε μία συζήτηση με τίτλο Τι Φεστιβάλ θέλουμε; την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στον Κήπο της Πειραιώς 260.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.