Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Οι καιροί της ποίησης: Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι καιροί της ποίησης: Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα την ποιητική δημιουργία συνεχίζονται στο Μέγαρο, αυτό τον Μάρτιο, με μουσικοποιητικά αφιερώματα αλλά και διαλέξεις-συζητήσεις. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, έξι ποιητές και ποιήτριες από τρεις διαφορετικές γενιές και αντίστοιχες εποχές συναντώνται στο ΜΜΑ, στο πλαίσιο του MEGARON PLUS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

 

Σχετίζεται ή όχι η ποίηση των ποιητών αυτών με τις αντίστοιχες εποχές τους; Επιδρά τελικά –κι αν ναι– σε ποιο βαθμό η εποχή στους ποιητές της;  Με βάση αυτά τα ερωτήματα-άξονες συζητούν οι ποιητές: Ευριπίδης Γαραντούδης, Ευτυχία Παναγιώτου, Αντώνης Φωστιέρης, Θανάσης Χατζόπουλος , Δήμητρα Χριστοδούλου και Χάρης Ψαρράς. Τη συζήτηση, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του περιοδικού Ο Αναγνώστης, συντονίζει η συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Έλενα Χουζούρη. Αντιπροσωπευτικά ποιήματά τους θα διαβάσουν οι συμμετέχοντες ποιητές και ποιήτριες. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο  Ο Αναγνώστης.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Σχετικές ειδήσεις
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης 2016 - Video Poetica: Πρόσκληση συμμετοχής
03.02.2016 14:15
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί 15 με 21 Μαΐου 2016, προσκαλεί Έλληνες και ξένους ποιητές από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τα ποιήματά τους στον Διαγωνισμό Ποίησης 2016 - Video Poetica.
BBC World Questions από το BBC World Service και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2016 16:59
Το BBC World Service, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο πλαίσιο του Megaron Plus, διοργανώνει ένα από τα πιο πρωτότυπα διεθνή ντιμπέιτ με τίτλο BBC World Questions.
Το Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών άνοιξε και σας περιμένει!
18.12.2015 16:17
Τη φετινή χρονιά, το Αίθριο θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα πλήρως οργανωμένο παγοδρόμιο για την ψυχαγωγία και την άθληση των μικρών και μεγάλων φίλων του, το οποίο άνοιξε και θα λειτουργεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Χριστούγεννα 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
10.12.2015 12:07
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί και φέτος να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα παρακολουθώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για μικρούς και μεγάλους.