Η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα, δηλαδή η Εύα Λαύκα κι ο Παντελής Κυραμαργιός, θα βρεθούν για ένα live στο Passport Art, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

Η Εύα Λαύκα κι ο Παντελής Κυραμαργιός σε δικά τους τραγούδια, όπως και σε άλλα αγαπημένα τους κομμάτια.

Μαζί τους οι μουσικοί: Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Χάρης Παρασκευάς (κρουστά), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες), Νικόλας Μαύρος (μπουζούκι).

Λίγα λόγια για το Πλέγμα

Λόγια, τραγούδια, χρώματα και εικόνες που ζωντανεύουν. Ένα φιλόδοξο σχέδιο μόλις ξεκίνησε. Έξι νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές συναντιούνται, με κοινό σκοπό να φτάσουν ως την άκρη της κλωστής.

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα “Πλέγμα”, με επίκεντρο το ανέκδοτο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «ως την άκρη της κλωστής», θα δημιουργήσει ένα πολύμορφο κουβάρι με λέξεις, μουσικές, ζωγραφιές και αναπαραστάσεις. Ένα πλέγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει στόχο να σπάσει τα όρια των τεχνών και να μπλέξει ιδέες και δράσεις.

Οι ιστορίες του Παντελή Κυραμαργιού μετατρέπονται σε τραγούδια από τον ίδιο, που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα. Στη συνέχεια η Σαβίνα Λίτση ζωγραφίζει τις μελωδίες, ενώ οπτικές αναπαραστάσεις σκηνοθετούνται από τη θεατρική ομάδα «Ιδέα» των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Το Πλέγμα θα ξεδιπλωθεί και μία νουβέλα, δέκα τραγούδια, δέκα πίνακες ζωγραφικής και δέκα βίντεο θα ξεπηδήσουν. Ένα πολύχρωμο κουτί με ένα cd, ένα dvd και ένα βιβλίο θα συγκεντρώσει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της κολεκτίβας. Στο τέλος αυτής της διαδρομής μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση θα ζωντανέψει και θα αποτυπώσει μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο όσα δεν χώρεσαν στο κουτί.

Το Πλέγμα ανοίγει με το τραγούδι «Για σένα άλλαξα Θεό» που κυκλοφορεί ψηφιακά από την Feelgood Records.

www.plegmaart.com