Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Εγώ και οι άλλοι της Θέλγιας Πετράκη στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εγώ και οι άλλοι της Θέλγιας Πετράκη στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στο τμήμα Ελληνικό Πανόραματου 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Θέλγιας Πετράκη, με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι».

 

Το ντοκιμαντέρ «Εγώ και οι άλλοι» περιγράφει την καθημερινότητα στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής, το οποίο δραστηριοποιείται απο το 1874 και συνολικά εκτιμάται πως έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000 παιδιά, παλιότερα ορφανά και στις μέρες μας παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με ακραία κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Έπειτα από 130 χρόνια λειτουργίας πλέον το γνωρίζουμε στην καλύτερή του μορφή.

 

Το Ζάννειο δεν είναι αυτό που θεωρούμε η «κλασσική περίπτωση ιδρύματος». Η παιδαγωγική προσέγγιση που ακολουθεί είναι πρωτοποριακή και φιλική προς τα παιδιά και τα δικαιώματά τους γιατί κυρίως επικεντρώνεται στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον μέσα στην ηρεμία και τη φύση και εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πως για τα παιδιά είναι ένας μικρός παράδεισος.

 

Δυστυχώς το 2013 είναι η χρονιά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, που το Δ.Σ. αποφασίζει την παύση της δραστηριότητας του Ζαννείου. Μαζί του τερματίζεται και το αξιόλογο και καινοτόμο αυτό έργο του ιδρύματος.

 

Στην Ελλάδα του σήμερα τα περισσότερα Ιδρύματα παιδικής προστασίας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβληματα και κατ’ επέκταση προβλήματα επιβίωσης.

 

Το Ζάννειο είναι το πρώτο που σταματά να λειτουργεί…

 

"Me and the others" - Teaser 2015 from Thelyia Petraki on Vimeo.

 

Συντελεστές:

       

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΓΚΑΛΑΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

ΜΙΞΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΠΙΩΤΗΣ (ECHO STUDIO)

ΜΟΝΤΕΡ ΕΙΚΟΝΑΣ/ΗΧΟΥ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΒΑΣ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: MOBY

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ εδώ

Σχετικές ειδήσεις
Μια πρώτη γεύση από το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
17.01.2017 15:48
Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3 - 12 Μαρτίου 2017), αφήνουμε ορισμένα από τα πιο δυνατά ντοκιμαντέρ της φετινής διοργάνωσης να δώσουν απαντήσεις.
Ανταπόκριση από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ
21.03.2016 11:07
Ορισμένες ταινίες είναι εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών που δεν παραλείψαμε να παρακολουθήσουμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Η Ταινία Έναρξης
08.03.2016 15:37
Το ντοκιμαντέρ Η ορχήστρα της ανακύκλωσης –Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος των Μπραντ Όλγκουντ και Γκράχαμ Τάουνσλι ανοίγει την αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 11 Μαρτίου 2016 στο Ολύμπιον.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ελληνικά ντοκιμαντέρ στην Αγορά και στο πρόγραμμα
23.02.2016 14:35
Συναρπαστικές όψεις της σύγχρονης πραγματικότητας αναδεικνύονται μέσα από τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δυνατά ντοκιμαντέρ στη φετινή διοργάνωση
01.02.2016 14:42
Αποκαλυπτικές εικόνες υπόσχονται τα ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.