Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Λάκης Χαλκιάς και ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης στο Ρυθμός Stage

Ο Λάκης Χαλκιάς και ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης στο Ρυθμός Stage

Η διεύθυνση της μουσικής σκηνής "Ρυθμός Stage", αποφάσισε να τους ενώσει 
για να μπορέσουν οι φίλοι και θαυμαστές τους να τους απολαύσουν. Ο Λάκης Χαλκιάς και ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, για τρεις Παρασκευές (20/3, 27/3 και 3/4), υπόσχονται "ημέρες με μουσικούς θησαυρούς πνευματικής ανάτασης, 
που ανυψώνουν το πνεύμα και αντανακλούν, τα τραγουδιστικά έργα των δύο καλλιτεχνών, έναν κόσμο δημιουργικής ανάτασης για το κοινό".


Έχουν κατακτήσει, εδώ και 40 χρόνια, μία ξεχωριστή θέση στο μουσικό πάνθεον 
ως ιδιαίτερες και σημαντικές προσωπικότητες - φωνές τραγουδιστικής έκφρασης, 
μοναδικές στο είδος τους με αφετηρία το ελληνικό τραγούδισμα, στον  παγκόσμιο φωνητικό χώρο.


Οι δυο παλιοί φίλοι και συνεργάτες για 43 χρόνια, είναι από δυο κορυφαία και ξεχωριστά μουσικά  τζάκια - στέκια της χώρας μας, την Ήπειρο και την Κρήτη. Είναι σαν δυο Δωρικές κολόνες, δυο  καλλιτέχνες μεγάλης καλλιτεχνικής εμβέλειας. Η τέχνη τους και το ήθος τους δημιούργησαν χρυσή εποχή στα έργα του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, όπως και σε άλλους μεγάλους ποιητές και συνθέτες.


Οι ίδιοι εξακολουθούν να εκφράζουν με μοναδικό τρόπο τους γενέθλιους τόπους 
με τα κορυφαία μουσικά ιδιώματα της Ηπείρου και της Κρήτης. Ο καθένας τους εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται πολύ ψηλά στη συνείδηση του λαού μας, 
με την ξεχωριστή ερμηνευτική τους αλλά και καθαρά προσωπική σφραγίδα.  


Κάθε εμφάνισή τους είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός, για τα μουσικά δρώμενα. Το πρόγραμμά τους θα είναι "εφ' όλης της ύλης", αφού θα μας ταξιδέψουν μέσα στο χώρο και στο χρόνο με θαυμάσιες επιλογές τραγουδιών. Θα ακουστούν να ερμηνεύουν τραγούδια μεγάλου φάσματος της ελληνικής μουσικής, αλλά συγχρόνως θα μας αποκαλύψουν μέσα από το δημοτικό τραγούδια διαμάντια από  διάφορα μέρη της αγαπημένης μας πατρίδας. 


Μουσικές βραδιές, μυσταγωγικές, γεμάτες Ελλάδα, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Βραδιές για να θυμηθούμε και να πάρουμε ανάσες ζωής και δύναμης για τη δημιουργία στην καθημερινότητά μας και τους  αγώνες για τη ζωή που διεκδικούμε.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μελίνα Κανά στο Ρυθμός stage
14.10.2016 10:21
Η Μελίνα Κανά ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στη σκηνή του Ρυθμός stage και φέρνει κοντά μας με την ξεχωριστή φωνή της όλα εκείνα που κατά καιρούς έχουμε σιγοτραγουδήσει. Έχοντας συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς και ερμηνεύσει τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, η γνωστή τραγουδίστρια επιλέγει φέτος να παρουσιάσει μία ιδιαίτερη παράσταση βασισμένη σε τραγούδια που σμίγουν τις παρέες.
Η Ήπειρος μου: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο θέατρο Πέτρας
12.09.2016 11:50
Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, θα εμφανιστεί στη σκηνή της Πετρούπολης με τους μουσικούς του και στο τραγούδι θα τον συνοδεύσουν οι τρεις φωνές της ηπειρωτικής μουσικής.
Ωδή στην Ήπειρο: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης στο Βοτανικός Live Stage
29.12.2015 11:38
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης γιορτάζουν 40 χρόνια μαζί στο ηπειρώτικο τραγούδι με ένα μεγάλο ηπειρώτικο γλέντι, έχοντας στο πλευρό τους 9 σπουδαίοι κλαρινίστες, 9 τραγουδιστές και 4 χορευτικά συγκροτήματα, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στο Βοτανικός Live Stage.
Η Αφροδίτη Μάνου στο Ρυθμός Stage
09.11.2015 12:25
Η Αφροδίτη Μάνου είναι από τους πιο “ακριβοθώρητους” καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι εμφανίσεις της λιγοστές και μετρημένες. Έτσι, ο “Ρυθμός Stage”, το γνωστό μας στέκι του καλού ελληνικού τραγουδιού, με χαρά θα την φιλοξενήσει σε δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις της, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.
Η Αγγέλω Σφέτσου live στο Γυάλινο Up Stage
09.11.2015 09:50
Η Αγγέλω Σφέτσου, μια καλλιτεχνική παρουσία που με σταθερά και συνεπή βήματα εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια κι έχει σκοπό να μείνει, πλαισιωμένη από την ομάδα της, που αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς ανεβαίνουν στην σκηνή του UpStage για ένα μουσικό πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.