Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημοπρασία με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα από τον γαλλικό οίκο Piasa στο Παρίσι

Δημοπρασία με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα από τον γαλλικό οίκο Piasa στο Παρίσι

Δημοπρασίες αφιερωμένες στην Ελληνική Τέχνη του 20ου αιώνα θα πραγματοποιήσει για τρίτη συνεχή χρονιά στο Παρίσι ο κορυφαίος γαλλικός οίκος δημοπρασιών PIASA, τιμώντας τους σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς και αναγνωρίζοντας την επίδραση της ελληνικής τέχνης στη νεότερη πολιτιστική παράδοση της Ευρώπης.

 

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2015 και έργα προς πώληση μπορούν να συμπεριληφθούν, κατόπιν εκτίμησης, μέχρι τις 3 Απριλίου.

 

Ο οίκος PIASA, έχοντας καταφέρει να προσελκύσει ήδη ένα ευρύ δίκτυο συλλεκτών, θα  συνεχίσει να διοργανώνει δημοπρασίες Ελληνικής Σύγχρονης & Μοντέρνας Τέχνης δύο φορές το χρόνο, με αποκλειστικό κατάλογο. Μάλιστα, κάποιες δημοπρασίες θα έχουν θεματικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο PIASA είναι πρωτοπόρος στις εξειδικευμένες δημοπρασίες.

 

Νέα επικεφαλής του τμήματος Ελληνικής Τέχνης του οίκου PIASA ανέλαβε από  τον περασμένο Φεβρουάριο η Λώρα Βιλμότ-Κουφοπαντελή με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος και την ενίσχυση των πωλήσεων. Η κ. Βιλμότ-Κουφοπαντελή, με σπουδές στα νομικά και την ιστορία της τέχνης αλλά και σημαντική εμπειρία στο τμήμα σύγχρονης τέχνης του οίκου Artcurial, αποσκοπεί σε μια νέα προσέγγιση που θα ενσωματώσει έργα Ελλήνων της Διασποράς στις πωλήσεις του τμήματος.

 

Με αφορμή τη δημοπρασία του Ιουνίου, η κ.Βιλμότ- Κουφοπαντελή, ανέφερε: “Οι Έλληνες είναι ταξιδιώτες. Από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα ταξιδεύουν και εγκαθίστανται σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας έντονο καλλιτεχνικό στίγμα. Καλλιτέχνες όπως ο Takis, ο Ξενάκης και ο Παύλος που ξεχώρισαν στο Παρίσι, αλλά και δημιουργοί όπως ο Αντωνάκος, η Χρύσσα και ο Στάμος στη Νέα Υόρκη. Από φέτος σκοπεύουμε να δώσουμε κομβικό ρόλο σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες , οι οποίοι μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσαν κεντρική ενότητα των “Greek sales” – δηλαδή των δημοπρασιών Ελληνικής Τέχνης”. 

 

Για τον οίκο PIASA

 

Ο Οίκος Δημοπρασιών PIASA είναι ένας από τους κορυφαίους οίκους δημοπρασιών στην Ευρώπη, διοργανώνοντας πάνω από 60 δημοπρασίες το χρόνο σε τομείς όπως: Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη, Ασιατική Τέχνη, Κόσμημα, Πίνακες και Σχέδια Μεγάλων Καλλιτεχνών, Βιβλία και Χειρόγραφα, Μεσαιωνική Τέχνη, Έπιπλα και Αντικείμενα Αξίας και Φωτογραφία. Με έδρα το Παρίσι, στην καρδιά της Faubourg Saint-Honoré, και εκτενές δίκτυο σε Γαλλία, Βέλγιο και Μονακό αποτελεί τον μοναδικό οίκο που διοργανώνει δημοπρασίες Ελληνικής Τέχνης στη Γαλλία.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αττίκ στο Παρίσι, έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
27.01.2017 14:46
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι του Αττίκ! Σχέδια, παρτιτούρες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας μεταφέρουν στο μαγευτικό Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα.
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Τοπίο και Νεκρή φύση: Έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery
08.11.2016 11:28
Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων με τίτλο ‘’Ανακαλύπτοντας το παρελθόν’’. Στην πρώτη έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με θέμα ‘’Τοπίο και νεκρή φύση’’ από τη συλλογή της MaLou Art Consulting & Gallery.
Δημοπρασία Τέχνης & Αντικειμένου
04.08.2016 15:26
Ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House σας προσκαλεί στις 31 Αυγούστου 2016 σε μια δημοπρατική εκδήλωση έξω από τα συνηθισμένα.
Two voices: Past and Present: Έκθεση με έργα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery
04.08.2016 13:55
Το Cronwell Resort Sermilia σε συνεργασία με την MaLou Art Consultig@Gallery οργανώνει την έκθεση ‘’Two voices: Past and Present’’ με έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων ζωγράφων του 20ου και 21ου αιώνα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery.