Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Dancing to Connect / Χορεύω άρα Επικοινωνώ: Εργαστήριο για μαθητές & Παράσταση στη Στέγη

Dancing to Connect / Χορεύω άρα Επικοινωνώ: Εργαστήριο για μαθητές & Παράσταση στη Στέγη

Επειδή ο χορός ενώνει, 200 μαθητές από Γιάννενα και Αθήνα χορεύουν στο ρυθμό του Dancing to Connect στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Για τρίτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., χορεύει με 200 μαθητές, από Γιάννενα και Αθήνα σε μία μεγάλη παράσταση χορού.

 

Για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη φέρνουν το χορό στα σχολεία, με το Dancing to Connect, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους που πραγματοποιείται με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

 

Πέρυσι, το Dancing to Connect πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική περιφέρεια, καθώς πέντε σχολεία της Πάτρας, μαζί με πέντε της Αθήνας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες. Μετά τη σημαντική αυτή εμπειρία, το Ίδρυμα Ωνάση και η  Στέγη δίνουν και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο… χορό πέντε σχολεία των Ιωαννίνων (6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, 8ο Λύκειο Ιωαννίνων, 5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Λύκειο Ανατολής), μαζί με πέντε της Αθήνας (3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας "Αντώνης Σαμαράκης", 2ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας, 1ο Γυμνάσιο Παιανίας, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθήνας – Γεννάδειος, 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων).

 

Τα 5 σχολεία των Ιωαννίνων είχαν ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους και την Τρίτη 10 Μαρτίου παρουσίασαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τις χορογραφίες τους στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Τώρα, σειρά έχει η Αθήνα, όπου τα 5 συμμετέχοντα σχολεία θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια χορού από τις 12 έως και τις 20 Μαρτίου 2015. Μετά από την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, τα 10 σχολεία με τους 200 μαθητές που παίρνουν μέρος στο Dancing to Connect θα δώσουν ένα τελευταίο εορταστικό ραντεβού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για να δώσουν όλοι μαζί μία μεγάλη παράσταση με όλες τις χορογραφίες που προέκυψαν μέσα από το πρόγραμμα.

 

Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν σε αυτό τα δύο προηγούμενα έτη: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου.

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο χορευτής της Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, Clement Mensah.

 

Απευθύνεται σε Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Το Dancing Athens ανοίγει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο για τη Στέγη
15.09.2016 13:54
Ξεκινάμε χορεύοντας! Το Dancing Athens ανοίγει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με έργα τεσσάρων χορογράφων από όλο τον κόσμο που θα παρουσιαστούν σε μουσεία, δρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Θερινό εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στην Casa Bianca
30.06.2016 15:16
Θερινό εικαστικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 4 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες: έκθεση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
27.05.2016 11:33
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) οργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους πρόσφυγες, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Αττικής.
«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία
02.03.2016 10:30
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το πρόγραμμα χορού για σχολεία Dancing to Connect - Χορεύω, άρα επικοινωνώ.