Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Βρομιά του Ρόμπερτ Σνάιντερ από την ομάδα Σελίδα 231 στο Τρίκυκλο

Βρομιά του Ρόμπερτ Σνάιντερ από την ομάδα Σελίδα 231 στο Τρίκυκλο

Η Ομάδας Θεάτρου Σελίδα 231 παρουσιάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και για λίγες Τρίτες τη παράσταση "ΒΡΟΜΙΑ" του Ρόμπερτ Σνάιντερ στο Τρίκυκλο.

 

Η παράσταση συμμετέχει επίσης στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

«Mε λένε Σάντ. Είμαι 30 χρονώ. Σαντ στα αγγλικά θα πεί λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι,  κι ας ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω...»

 

Ο Σαντ ήταν φοιτητής.  Τώρα πουλάει  κόκκινα τριαντάφυλλα.  Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείτε, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται  πως: «…δεν έχω  αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου.  Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το’ χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω.  Ξέρω ποιος είμαι…»

 

Το έργο γράφτηκε από τον Robert Schneider το 1991 στην Αυστρία, εποχή όπου ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, βρίσκονται σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.  Η «Βρομιά» εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο , αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση, για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης  κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου. Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού

ΣκηνοθεσίαΜουσική Επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη

Σκηνογραφία  - Φωτογραφία- Παραγωγή : Ομάδα σελίδα 231

Σχετικές ειδήσεις
Η δίκη του Μπρεχτ, στο Τρίκυκλο Upstage
05.12.2016 17:18
Η ανάκριση του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κονγκρέσου. Μία δίκη που θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τόσο δραματικά επικίνδυνη... Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Δευτέρα στις 21.00, από την ομάδα πείρα(γ)μα στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ UPSTAGE.
Η πλατεία ήτανε άδεια, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
09.06.2016 10:56
H ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου Oprimid@s σας προσκαλεί στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Η πλατεία ήτανε άδεια», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής (Λαϊκή Σκηνή), στη Γεωπονική Σχολή.
Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες, του Ρόμπερτ Μούζιλ στο Θέατρο Πόρτα
18.02.2016 15:30
Η Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζει από 28 Φεβρουαρίου στο ΠΟΡΤΑ τις «Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ, ένα έργο η διασκευή του οποίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.
Ίων, του Πλάτωνα από την ομάδα ΗΘΩ στο Θέατρο 104
30.12.2015 09:56
Η Oμάδα «HΘΩ» παρουσιάζει, στο Open Space του Θεάτρου 104, την παράσταση «Ιων», σε σκηνοθεσία της Λένας Φιλίπποβα.
Ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων του Σπύρου Τζόκα για δεύτερη χρονιά στο Τρίκυκλο
22.12.2015 15:17
Η θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης της ομάδας πείρα(γ)μα πάνω τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ» του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΣΟΛΑ, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο «ΤΡΙΚΥΚΛΟ».