Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Φίλοι στο Φίλιον: Συνάντηση με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου

Φίλοι στο Φίλιον: Συνάντηση με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου

Μια συνάντηση με τους φίλους της πραγματοποιεί η Σόνια Θεοδωρίδου τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στο Καφέ Φίλιον. Στο πλαίσιο της σειράς «Φίλοι στο Φίλιον», σε μία εκδήλωση εφ’ όλης της ύλης, η διεθνούς φήμης σοπράνο συνομιλεί με τον Θέμη Ροδαμίτη και το κοινό.

 

Η διαδρομή ξεκινά από τη γενέτειρά της τη Βέροια και συνεχίζει στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και τη γνωριμία με τον Χρήστο Λαμπράκη και την Ντόρα Μπακοπούλου .

 

Στη συνέχεια έρχεται η υποτροφία «Κάλλας» και το μάστερ την Κολωνία. Η γνωριμία με τον μεγάλο μαέστρο Γκάρι Μπερτίνι που την παίρνει στην όπερα της Φρανκφούρτης. Έτσι η πιο νεαρά σολίστ της όπερας ξεκινά τη διεθνή καριέρα της. Στη συνέχεια ζει στη Βασιλεία όπου και συνεργάζεται με τον περίφημο σκηνοθέτη Χέρμπετ Βέρνικε. Ακολουθούν οι Βρυξέλλες με το Βασιλικό Θέατρο και η Βιέννη όπου εμφανίζεται στα εγκαίνια του Φεστιβάλ της όπερας το καλοκαίρι του 2003.

 

Ταξίδια και παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, σε Λονδίνο, Αμερική, Ιταλία, Ιαπωνία, Οδησσό κ.ά. Σταθμός στη διαδρομή της η γνωριμία με τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Καθοριστική επίσης η συνάντησή της με τον Μάνο Χατζιδάκι.

 

Η συνέχεια στη βραδιά όπου θα συμμετάσχουν οι Γιάννης Σπανός, Ντόρα Μπακοπούλου, Χρήστος Παπαγεωργίου, Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Χρονάς

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση του Αριστείδη Μπαλτά με τους εποπτευόμενους φορείς του Σύγχρονου Πολιτισμού
04.11.2016 11:29
Ο συντονισμός δράσεων, η ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών και οι συνέργειες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων, τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές και Διευθυντές όλων των εποπτευόμενων φορέων του τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού.
Δωδώνη. Οι ερωτήσεις των χρησμών: επιστημονική συνάντηση στο Μουσείο Ακρόπολης
08.09.2016 16:38
Το Μουσείο Ακρόπολης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνεργάστηκαν για την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το Μαντείο των Ήχων» στο Μουσείο Ακρόπολης (20.06.2016-10.01.2017). Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, το Μουσείο Ακρόπολης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης διοργανώνουν επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Δωδώνη. Οι ερωτήσεις των χρησμών. Νέες προσεγγίσεις στα χρηστήρια ελάσματα» στο Μουσείο Ακρόπολης στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Σχεδιάζοντας το Λύκειον Επιδαύρου: Πρώτη συνάντηση με την τοπική κοινωνία
27.07.2016 11:42
Κεντρική επιδίωξη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι η ίδρυση, αρχής γενομένης από το 2017, του Λυκείου Επιδαύρου, ενός Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, που θα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, από τις πιο παραδοσιακές έως τις πιο ριζοσπαστικές.
1η Μεσογειακή Συνάντηση Βιολοντσέλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
07.06.2016 15:31
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας 2016, την 1η Μεσογειακή Συνάντηση Βιολοντσέλου.
Συνάντηση με τους καλλιτέχνες VestAndPage στο Θέατρο της ΑΣΚΤ
18.04.2016 15:45
Την Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 11.45, στο Θέατρο της ΑΣΚΤ Αθήνας, το [mind the] G.A.P. - Gathering Around Performance παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και με την ΜοΚΕ (Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας AΣΚΤ) μια συνάντηση με τους καλλιτέχνες VestAndPage (Andrea Pagnes, Verena Stenke), οι οποίοι θα μιλήσουν για την εμπειρία τους ως καλλιτέχνες και ως επιμελητές, καθώς θα προβληθεί οπτικό υλικό του έργου τους.