7 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, «Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή», ο πεπειραμένος κινηματογραφιστής Βασίλης Κατσίκης επιστρέφει δυναμικά στα κινηματογραφικά δρώμενα, με ένα πολύ προσωπικό φιλμ που έχει στόχο να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της εγχώριας παραγωγής.

Έχοντας προβληθεί μέχρι στιγμής μόνο σε μορφή «Work in Progress», το «Lurk» θα πραγματοποιήσει την πανελληνία πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Horrorant «Fright Nights» που θα διαρκέσει από 12 έως 18 Μαρτίου, κι εμείς θα έχουμε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουμε το ολοκληρωμένο, τελικό προϊόν.

Μακριά από τα τετριμμένα κι από φεστιβαλικές «νόρμες», το «Lurk» είναι ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ πιστό στα πρότυπα του home invasion είδους, αλλά ταυτόχρονα ανατριχιαστικά επίκαιρο με την επικρατούσα οικονομική και πολιτικό-κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

Με πρωταγωνίστρια την εκθαμβωτική Ελληνο-Καναδή Tess Spentzos (Παράδεισος στη Δύση) πλάι στον Βρετανό Peter Gerald και τον Aris Athan, το «Lurk» είναι ένα φιλμ σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή Βασίλη Κατσίκη, έτοιμο να αρχίσει το «ταξίδι» του στις ελληνικές αίθουσες κατά τη διάρκεια του προσεχούς Απριλίου σε διανομή της FILMBOY Pictures.

Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Βασίλης Κατσίκης και οι πρωταγωνιστές Tess Spentzos (από τον Καναδά) και Aris Athan, οι οποίοι θα προλογίσουν την ταινία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. 

ΣΥΝΟΨΗ

Η κυβέρνηση παραιτείται κάτω από το βάρος μεγάλων σκανδάλων διαφθοράς και η Αν, σύζυγος και κόρη μεγαλογιατρών, είναι μόνη στην απομονωμένη βίλα της όταν κάποιος εισβάλλει μέσα. Ζει τον απόλυτο φόβο κυνηγημένη από τον περίεργο και βίαιο αυτό άντρα και για να σωθεί, πρέπει να παλέψει άγρια μαζί του, αλλά και να έρθει αντιμέτωπη με όσα ήξερε για την ζωή της μέχρι τότε! Το «Lurk» είναι ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή – Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσίκης

Πρωταγωνιστούν: Tess Spentzos, Peter Gerald, Aris Athan

Φωτογραφία: Δημήτρης Σταμπολής

Μουσική: Αντώνης Σουσάμογλου

Art direction: Νίκος Κατικαρίδης

Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου

Εκτέλεση παραγωγής: Ορέστης Τεάζης

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

“Μικρός ήμουν θαυμαστής του Χίτσκοκ και ήταν συναρπαστικό να προσπαθώ να ανακαλύψω τον ένοχο ή να ξεχωρίζω τον κρυμμένο κακό. Αργότερα  όταν είδα το «Death and the Maiden», του Πολάνσκι,  το παιχνίδι «αλήθεια ή ψέμα»-«αθώος ή ένοχος», με είχε συνεπάρει. Αυτά νομίζω λειτούργησαν για να ψάξω τον κόσμο του θρίλερ συν όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, που είναι ένα διαρκές “ψυχολογικό θρίλερ”!

Ο λόγος που το έκανα αγγλόφωνο ήταν γιατί το σενάριο με οδήγησε σ αυτή τη λύση. Η ηρωίδα, η Αν, μεγάλωσε και έζησε με την Αμερικάνα μητέρα της στην Αμερική και όταν ήρθε να δει τον Έλληνα πατέρα της, μεγαλογιατρό και ιδιοκτήτη ψυχιατρικής κλινικής, γνώρισε τον Άντριου, τον Άγγλο βοηθό του πατέρα της και αφού τον παντρεύτηκε έμεινε στην Ελλάδα. Δε θα μου άρεσε να μιλάνε σπαστά ελληνικά θα ήταν το λιγότερο αντιαισθητικό.

Το σχόλιο που προσπάθησα να κάνω είναι και πολιτικοκοινωνικό.  Χρησιμοποιώ τους κώδικες του ψυχολογικού θρίλερ για να πω την ιστορία μου. Βάζω τη χώρα σε κατάρρευση, δεν είναι και τόσο φανταστικό, και όλοι οι ήρωες είναι μπλεγμένοι με κάποιον τρόπο, ή θύτες ή  θύματα, σε αυτό που συμβαίνει. Το πρώτο σχόλιο που θέλω να κάνω είναι, πως αν δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου, τότε κάποιοι άλλοι θα σου την κάνουν κόλαση!  Και το τελευταίο και πιο σημαντικό σχόλιο είναι το θέμα της μνήμης! Όπως η ηρωίδα στην ταινία, κάνει μεγάλο αγώνα να ξαναβρεί τη χαμένη μνήμη της, έτσι και ένας ολόκληρος λαός πρέπει να αγωνιστεί για να μη χάσει τη δική του Ιστορική Μνήμη! Δυστυχώς η ταινία έγινε επίκαιρη με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφού και στην ιστορία μας, ένας νέος μουσικός ο Άνταμ, πέφτει θύμα ενός σαδιστικού παρακράτους!”

Βασίλης Κατσίκης

*Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το FilmBoy Network (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ