Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ορέστης του Ευριπίδη από την ομάδα Kunst στην Ανοιχτή Σκηνή

Ορέστης του Ευριπίδη από την ομάδα Kunst στην Ανοιχτή Σκηνή

Με τον “Ορέστη” του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα “Kunst” συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή -  Θεατρικές φωνές της πόλης”, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.


Οι παραστάσεις του έργου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”.


Λίγα λόγια για το έργο

Το πολιτικό αυτό κείμενο του Ευριπίδη θίγει, μεταξύ άλλων, αξίες όπως η ορθότητα της γνώμης και η αίσθηση του δικαίου. Έχοντας βιώσει τα ολέθρια αποτελέσματα των αποφάσεων των αρχόντων, το πλήθος εξακολουθεί να αποπροσανατολίζεται και να αποφασίζει για τη μοίρα του, όχι σκεπτόμενο τις ανθρώπινες αξίες, αλλά ακολουθώντας τυφλά τον καλό ρήτορα. Σε έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής, ο αγώνας για τα ιδανικά έχει μετατραπεί σε αγώνα επιβίωσης.

Οι πέντε ηθοποιοί, παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης στο σκηνικό χώρο, ερμηνεύουν όλα τα πρόσωπα του δράματος, χωρίς κανένα στοιχείο μεταμφίεσης από ρόλο σε ρόλο. Τα μέρη του Χορού δεν αρθρώνονται ποτέ, επιτρέποντας στους ήρωες να αφηγηθούν τη δράση και τις συγκρούσεις με άμεσο ρυθμό. Η σκηνοθεσία στοχεύει στην ανάδειξη του λόγου -  ποιητή και μεταφραστή - μένοντας μακριά από σκηνοθετικά τεχνάσματα και έμμεσες αναγωγές στο σήμερα.


Συντελεστές

Μετάφραση: Γ. Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Μ. Σιώνας
Μουσική: Δ. Μαρωνίδης
Φωτισμοί: Π. Σερδάρης και Μ. Σιώνας
Σκηνικός Χώρος: Kunst
Κοστούμια: A. Mάνου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τ. Αγγελίδου και Χ. Παπαδόπουλος
Χειρισμός Κονσόλας: Σ. Ζώρα
Ηθοποιοί: Δ. Αδαμαντίδης, Κ. Λύκου, Τ. Ροδοβίτης, Α. Σωτηρούδη, Α. Τσακίρης

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές, από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
25.05.2016 11:45
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ με την παράσταση «Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές», η οποία θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αίθουσα Τελετών) την Παρασκευή 27 & το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 20.30.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.