Με τον “Ορέστη” του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα “Kunst” συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή –  Θεατρικές φωνές της πόλης”, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις του έργου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”.

Λίγα λόγια για το έργο

Το πολιτικό αυτό κείμενο του Ευριπίδη θίγει, μεταξύ άλλων, αξίες όπως η ορθότητα της γνώμης και η αίσθηση του δικαίου. Έχοντας βιώσει τα ολέθρια αποτελέσματα των αποφάσεων των αρχόντων, το πλήθος εξακολουθεί να αποπροσανατολίζεται και να αποφασίζει για τη μοίρα του, όχι σκεπτόμενο τις ανθρώπινες αξίες, αλλά ακολουθώντας τυφλά τον καλό ρήτορα. Σε έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής, ο αγώνας για τα ιδανικά έχει μετατραπεί σε αγώνα επιβίωσης.

Οι πέντε ηθοποιοί, παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης στο σκηνικό χώρο, ερμηνεύουν όλα τα πρόσωπα του δράματος, χωρίς κανένα στοιχείο μεταμφίεσης από ρόλο σε ρόλο. Τα μέρη του Χορού δεν αρθρώνονται ποτέ, επιτρέποντας στους ήρωες να αφηγηθούν τη δράση και τις συγκρούσεις με άμεσο ρυθμό. Η σκηνοθεσία στοχεύει στην ανάδειξη του λόγου –  ποιητή και μεταφραστή – μένοντας μακριά από σκηνοθετικά τεχνάσματα και έμμεσες αναγωγές στο σήμερα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γ. Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Μ. Σιώνας
Μουσική: Δ. Μαρωνίδης
Φωτισμοί: Π. Σερδάρης και Μ. Σιώνας
Σκηνικός Χώρος: Kunst
Κοστούμια: A. Mάνου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τ. Αγγελίδου και Χ. Παπαδόπουλος
Χειρισμός Κονσόλας: Σ. Ζώρα
Ηθοποιοί: Δ. Αδαμαντίδης, Κ. Λύκου, Τ. Ροδοβίτης, Α. Σωτηρούδη, Α. Τσακίρης