Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Electric Nights: Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο Booze

Electric Nights: Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο Booze

H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει στις 3 & 4 Απριλίου 2015, για τρίτη φορά το 27ωρο φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής Electric Nights”. Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, παράγει με ισχυρή δημιουργική ενέργεια ένα ασταμάτητο πρόγραμμα καινοτόμου και συμμετοχικού, cross-media, αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολούνται με την πειραματική ηλεκτρονική μουσική , τον θόρυβο, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant garde, συμπράττουν επί σκηνής, σε performances ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Ένα πρωτοποριακό long trip 27 ωρών, διεύρυνσης οριζόντων, το μοναδικό εγχώριο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής με πολύωρη ασταμάτητη ροή προγράμματος και μουσικής. Πειραματική ηλεκτρονική μουσική και noise art, τέχνη που χρησιμοποιεί τον ήχο σαν το κύριο μέσο της, μουσική εγκεφαλική που βασίζεται τόσο στο χρόνο όσο και στον χώρο, καθώς οι εκάστοτε εγκαταστάσεις του χώρου έχουν άμεση επίδραση στο ηχητικό αποτέλεσμα. Κάθε ώρα συμβαίνει ένα διαφορετικό live act. 27 καλλιτέχνες για 27 ώρες. Ασταμάτητα για 27 ώρες, γιατί με το πέρασμα του χρόνου η αντίληψη στον ήχο αλλάζει δραστικά, προσφέροντας έτσι μια ιδιαίτερη εμπειρία στον ακροατή.

 

Εντέλει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σε διάλογο με τη σύγχρονη έρευνα για τη μουσική, στα όρια τέχνης και επιστήμης.

 

Line Up

 

Στο φετινό line up καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές, και ερευνητές από τα μαθηματικά μέχρι τη βιοπληροφορική, συμπράττουν στο Booze, και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

 

Robert B. Lisek (PL)

Αγγελική Καράμπελα - Angeliki Karampela (GR)

Dushume (UK)

Πάνος Αμελίδης - Panos Amelides (UK)

Ιωάννης Καλαντζής - Ioannis Kalantzis (GR)

Psychiceyeclix (UK)

Mimi Kawouin (FR)

Γιώργος Γεωργίου - Yorgo Yeorgiou (GR)

Αντρέας Μονόπολης - Andreas Monopolis (GR)

Feedback Aerophonium (DE)

Mats Lindström (SE)

Ιάννης Ζάννος - Iannis Zannos (GR)

Παναγιώτης Σιμσίρογλου - Panagiotis Simsiroglou (GR)

Night Shift (GR)

Νίκος Κυριαζόπουλος - Nikos Kyriazopoulos (GR)

I.S.E./Medea Electronique (GR)

Self-Absorption (IT/GR)

Beatless Society (NI/DE)

Studio 19 (GR)

Θοδωρής Λαζόπουλος - Thedore Lazopoulos (GR)

Ida Hirsenfelder (SLV)

Αναστάσης Γρίβας - Anastasis Grivas (GR)

Μανώλης Μανουσάκης - Manolis Manousakis (GR)

Manoli Moriaty/Frances Kay (UK)

Μαρίνος Κουτσομιχάλης - Marinos Koutsomichalis (GR)

Αλέξανδρος Δρυμωνίτης - Alexandros Drymonitis (GR)

Trio Hermetico (GR)

 

Medea Electronique

 

Η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους. Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής.

 

Αρκετά από τα μέλη της Medea Electronique συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την ακαδημαϊκή έρευνα. Το έργο της “Soundscapes Landscapes” (Οπτικοακουστικός περίπατος στη γειτονιά του Νέου Κόσμου), παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, μέχρι και το καλοκαίρι του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Δουλειά της έχει επίσης παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη , στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, σε φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική, ρυθμός και ενέργεια στο Skyeland Festival!
02.08.2016 15:10
Το απόλυτο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Skyeland Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στο Allou! Fun Park με την συμμετοχή καταξιωμένων Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Skyeland Festival στο Allou! Fun Park
05.07.2016 11:58
Ένα μοναδικό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, το Skyeland Festival, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 29 – 31 Ιουλίου 2016 στο Allou! Fun Park και υπόσχεται τρία all-night parties με εκπληκτική dance μουσική από διεθνείς αλλά και Έλληνες καταξιωμένους Djs.
ΒΟΜΒ από την ομάδα του Take Over στο Ρομάντσο
25.05.2016 13:56
Η ομάδα του Take Over μετά την πρωτότυπη συναυλία mash. EXPANDING THE ATHENS LIVE SOUND, παρουσιάζει το BOMB. Πρόκειται για ένα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που ενσωματώνει την τέχνη της performance.
Electric Nights 2016: Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο Booze
22.03.2016 13:41
H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει για 4η χρονιά το φεστιβάλ ζωντανής πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής «Electric Nights».
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!