To Velvet Room και το Ρομάντσο παρουσιάζουν στις 4 Απριλίου 2015 το Sight Unseen, ένα μοναδικό ηλεκτρικό live του Lee Ranaldo, ιδρυτικού μέλους των Sonic Youth, με video projections από την Leah Singer. Ο θόρυβος των Sonic Youth συναντάει την pop art.

Η Leah Singer και ο Lee Ranaldo δουλεύουν μαζί από το 1991, συνδυάζοντας φιλμ και μουσική σε ζωντανές εμφανίσεις. Οι περφόρμανς που παρουσιάζουν, διερευνούν την αλληλεπίδραση ήχου και εικόνας, αφήνοντας περιθώριο στο τυχαίο. Αντλούν το υλικό τους από την καθημερινότητα, ενώ το αποτέλεσμα δίνει χώρο για μια προσωπική ερμηνεία της εμπειρίας των live τους.

Ο τίτλος Sight Unseen αναφέρεται σε καθημερινά πράγματα που συχνά περνούν απαρατήρητα και πόσα νέα στοιχεία μπορεί να αποκαλύψει μια πιο προσεκτική ματιά.

Το Sight Unseen έχει παρουσιαστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως:

Perth, Australia – Perth International Film Festival 2014, JUE Festival – Shanghai, Beojing, China 2014, Reykjavik Arts Festival 2014, Showroom – Brooklyn, NY 2014.

Guest performance: The Callas featuring The Callasettes live

Velvet Room at Romantso

Το Velvet Room αποτελεί το τελευταίο art project της ομάδας Velvet που από το 2005 δραστηριοποιείται εκδίδοντας περιοδικά όπως το Velvet magazine, Lust magazine, πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα Velvet Bus, Velvet festival, Velvet prize και Lustlands festival.

Το Velvet Room είναι το studio / γραφείo της ομάδας Velvet και των εικαστικών καλλιτεχνών Λάκη και Άρη Ιωνά / The Callas και δύο φορές το μήνα μετατρέπεται σε ένα art & music space που φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και live περφόρμανς.

Με αφορμή των εορτασμό 10 χρόνων Velvet (2005-2015) το Velvet Room μετακομίζει  τον Απρίλιο στο Ρομάντσο και ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων.