Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα παιδία παίζει.: Έκθεση στο Σπίτι - Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο «Γεώργιος Μπουζιάνης»

Τα παιδία παίζει.: Έκθεση στο Σπίτι - Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο «Γεώργιος Μπουζιάνης»

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» σε συνεργασία με το Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης Υμηττού και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παρουσιάζουν την έκθεση Ζωγραφικής - Χαρακτικής - Κεραμικής «Τα παιδία παίζει.» στο Σπίτι - Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο «Γεώργιος Μπουζιάνης» από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα μαθητών όλου του σχολείου που έχουν θέμα το παιχνίδι καθώς και έργα καταξιωμένων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από την ίδια θεματική. Τα έργα αυτά οι εικαστικοί καλλιτέχνες τα παραχωρούν ανιδιοτελώς στην πινακοθήκη του σχολείου, για να εμπνέουν τους μικρούς μαθητές του.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί (σε αλφαβητική σειρά): Βρανά Γιούλη, Gonzalo Nuria, Καράλη Αγγέλα, Κεράτσα Κατερίνα, Κολαΐτη Κοραλία, Κουφοβασίλης Πέτρος, Κωνσταντίνου Πένυ, Μανώλης Μάξιμος, Μηλιώτης Δημήτρης, Μπόμπολη Σοφία, Παλτόγλου Παύλος, Παπανικολάου Ελένη, Παπαθανασίου Στέλλα,  Παρασκευοπούλου Κωνσταντίνα, Parrilla Marta Perez, Πάστρα Μαρία, Perdigon Esperanza-Caro, Πεταλίδου Μαργαρίτα, Rusu Marinela, Suela Beatriz, Τσίγκου Αλεξάνδρα, Φερεντίνου Αμαλία, Χανδρινού Θεοδώρα, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης.

 

Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης σημειώνει:

 

Το παιχνίδι βοηθάει στην ανάπτυξη της φαντασίας, είναι ένα χρήσιμο μέσο κοινωνικής μάθησης και αποτελεί μία καλή προετοιμασία για την είσοδο των παιδιών στον κόσμο των μεγάλων. Η σημαντική όμως αυτή ανάγκη συχνά παραμελείται από το φόρτο της σχολικής εργασίας. Τα παιχνίδια αυτά ως αντικείμενα αλλά και ως δράση επιθυμούσαμε οι μαθητές μας να εκφράσουν μέσα από τα έργα τους.

 

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού κο Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού κο Γιώργο Καλδίρη για την παραχώρηση του Μουσείου Μπουζιάνη, την επιμελήτρια της έκθεσης των  καλλιτεχνών κα Κατερίνα Κεράτσα, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την Αθανασία Σκληρού για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία μας, τη ζωγράφο χαράκτρια Θεοδώρα Χανδρινού τόσο για το εικαστικό εργαστήρι που μας πρόσφερε ταξιδεύοντας μας σε άγνωστες πτυχές για εμάς της χαρακτικής τέχνης όσο και για τη διαμεσολάβησή της με τους Ισπανούς καλλιτέχνες, τους συνεργάτες μου - δασκάλους του σχολείου για την βοήθειά τους στην οργάνωση αλλά και την υλοποίηση μικρών project μέσα στην τάξη σε σχέση με το παιδικό παιχνίδι, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξή του και τέλος όλους τους γονείς και δημότες της πόλης μας που μας δίνουν δύναμη με τα καλά τους λόγια να συνεχίζουμε τις δράσεις μας.

 

Κλείνοντας από το τετράδιο των αφορισμών του Γιώργου Μπουζιάνη θυμίζω τα λόγια του: «Η ζωγραφική  είναι ζωή.  Κατάφερες να τη δώσεις στο έργο σου; Τότε έκανες τέχνη.»

Σχετικές ειδήσεις
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
Μνημεία υπό την προστασία της Unesco στη Βουλγαρία: περιοδική έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
27.09.2016 16:33
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει την περιοδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Μνημεία υπό την προστασία της Unesco στη Βουλγαρία», στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Ελευσίνα. Βιομηχανικό Παρελθόν: Έκθεση στα Αισχύλεια 2016
09.09.2016 15:46
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016 εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο του Διοικητηρίου του Παλαιού Ελαιουργείου, η πρώτη έκθεση του «Μουσείου Νεότερης Ιστορίας Ελευσίνας – Γεώργιος Αμπατζόγλου» με θέμα «Ελευσίνα. Βιομηχανικό Παρελθόν» με αρχειακό υλικό και αντικείμενα από τα προσωπικά αρχεία συλλεκτών, του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Ημιτελής Αθήνα: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
15.06.2016 12:10
Η έκθεση αρχιτεκτονικής «Ημιτελής Αθήνα» (Unfinished Athens) θα πραγματοποιηθεί στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού από 17 έως 26 Ιουνίου 2016.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».