Διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της λογοτεχνίας θα επιχειρήσουν να ανιχνεύσουν τη σχέση της πόλης με την πολιτική και τον πολιτισμό, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Συμμετέχουν: ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος  Ξυδάκης, οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος και Αναστάσης Βιστωνίτης, καθώς και ο δοκιμιογράφος, κριτικός και μεταφραστής Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης. Τη συζήτηση, που έχει τίτλο «Πόλις-Ποίηση-Πολιτική», συντονίζει ο δημοσιογράφος, ποιητής και εκδότης λογοτεχνικών περιοδικών Ντίνος Σιώτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο «Κύκλος ποιητών».

«Πόλις-Ποίηση-Πολιτική»

Δεν νοείται πολιτισμός χωρίς την πόλη. Αλλά η πόλη, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική παράδοση, είναι η καρδιά της δημοκρατίας –κι αυτή ορίζει και το πολιτικό περιεχόμενο του πολιτισμού. Οι κορυφαίοι ποιητές των νεότερων χρόνων, από τον Μπωντλαίρ ως τον Καβάφη, τον Έλιοτ, τον Μπρεχτ και τον Ώντεν, αλλά και οι μεταπολεμικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, είναι κατεξοχήν ποιητές της πόλης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).