Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Kage – Where K For Kott: Έκθεση του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στην Eleftheria Tseliou gallery

Kage – Where K For Kott: Έκθεση του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική  έκθεση του Φίλιππου Τσιτσόπουλου με τίτλο ‘Kage – Where K For Kott’. Η έκθεση ξεκινά τη Πέμπτη 19 Μαρτίου και  διαρκεί μέχρι τις 18 Απριλίου 2015.

 

Το project ‘Kage – where K for Kott ‘ είναι ένας φόρος τιμής του καλλιτέχνη στον διάσημο Πολωνό θεωρητικό του θεάτρου Jan Kott και αποτελείται από μία σειρά ζωντανών performances / παρεμβάσεων και θεατρικών μονολόγων που βασίζονται στα συγγραφικά έργα του Kott , Shakespeare Our Contemporary & Theatre Of Essence. Οι performances αυτές που παρουσιάστηκαν και κινηματογραφήθηκαν σε δημόσιους χώρους και χώρους Τέχνης του Λονδίνου, όπως οι Tate Modern, The Serpentine Galleries, The Whitechapel Gallery, Frieze Art Fair κ.α, πραγματεύονται φανταστικές πτυχές της καθημερινότητας του πρωταγωνιστή Mr. Kott, ενός χαρακτήρα εμπνευσμένου από τη ζωή και το έργο του γνωστού θεωρητικού. Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εξερευνά στοιχεία του πολυσύνθετου έργου του Kott, τα οποία και αντιπαραθέτει με τη δική του προσωπική εμπειρία και τις μνήμες των παιδικών του χρόνων, όντας ο ίδιος γιός θεατρικού ηθοποιού. Το όλο εγχείρημα έχει στόχο να επανεφεύρει τη φανταστική ζωή του Kott στο Λονδίνο, ενώ ο τίτλος του project, όπως και εν μέρει η σύλληψη του, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκύπτει από το έργο του Kafka ‘A Cage In Search of A Bird.’Το project ‘Kage – Where K For Kott’ υλοποιήθηκε  με τη στήριξη των: The Serpentine Galleries, The Whitechapel Gallery, Frieze Art Fair, Tate Modern, Chelsea Theater, Kingston University, Artsadmin, Colchester Arts Theater κ.α

 

Μετάφραση από αποσπάσματα κειμένων της Σοζίτας Γκούντουνα στα αγγλικά για το ‘Kage – Where K For Kott ‘ project.

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Tom Sawyer: έκθεση της Μαργαρίτας Μυρογιάννη και του Γιώργου Χατζημιχάλη στην Eleftheria Tseliou gallery
28.09.2016 13:29
Η Eleftheria Tseliou gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την έκθεση 'Tom Sawyer', μια συνεργασία της Μαργαρίτας Μυρογιάννη με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.