Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και της παρουσίασης στο κοινό Ελλήνων μουσικών διεθνούς φήμης, σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας του Γιάννη Ανδρόνογλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 12.00, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα του Ιταλού συνθέτη Carlo Domeniconi, επηρεασμένα από τη μουσική της Ανατολής και έργα του Γιάννη Ανδρόνογλου, εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. 

 

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι απόφοιτος των τάξεων Β. Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας) και Κ. Κοτσιώλη (δίπλωμα σολίστ), πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg (Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo). Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει χαρακτηριστεί από τον ιταλικό τύπο ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» και ως «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το αμερικανικό περιοδικό Soundboard.

 

Πρόγραμμα συναυλίας

 

1.Variations on an Anatolian folksong- Carlo Domeniconi

2.Κoyunbaba Suite op. 19- Carlo Domeniconi (1947)

3.Travelling- Yiannis Andronoglou

4.Fantasia on a Thracian folksong- Yiannis Andronoglou

5.Mandilatos Impressions- Yiannis Andronoglou

6.Crete (siganos)- Yiannis Andronoglou

 

Στα έργα 3, 4, 5, 6 συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Μπλέτσος (βιολί) και

Δημήτρης Ντάκας (bedir).

 

Τα προαναφερθέντα έργα συμπεριλαμβάνονται στο album “Yiannis Andronoglou- Travelling” που κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία «Αεράκης-Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι-Σείστρον».

Σχετικές ειδήσεις
Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης
19.08.2016 13:41
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2016 με τους String Demons στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
08.08.2016 11:44
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21.15 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του Μουσείου το συγκρότημα String Demons.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης σε καλοκαιρινή περιοδεία
28.06.2016 15:05
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για έναν μουσικό
01.12.2015 15:59
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία. Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.