Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και της παρουσίασης στο κοινό Ελλήνων μουσικών διεθνούς φήμης, σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας του Γιάννη Ανδρόνογλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 12.00, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα του Ιταλού συνθέτη Carlo Domeniconi, επηρεασμένα από τη μουσική της Ανατολής και έργα του Γιάννη Ανδρόνογλου, εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. 

 

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι απόφοιτος των τάξεων Β. Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας) και Κ. Κοτσιώλη (δίπλωμα σολίστ), πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg (Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo). Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει χαρακτηριστεί από τον ιταλικό τύπο ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» και ως «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το αμερικανικό περιοδικό Soundboard.

 

Πρόγραμμα συναυλίας

 

1.Variations on an Anatolian folksong- Carlo Domeniconi

2.Κoyunbaba Suite op. 19- Carlo Domeniconi (1947)

3.Travelling- Yiannis Andronoglou

4.Fantasia on a Thracian folksong- Yiannis Andronoglou

5.Mandilatos Impressions- Yiannis Andronoglou

6.Crete (siganos)- Yiannis Andronoglou

 

Στα έργα 3, 4, 5, 6 συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Μπλέτσος (βιολί) και

Δημήτρης Ντάκας (bedir).

 

Τα προαναφερθέντα έργα συμπεριλαμβάνονται στο album “Yiannis Andronoglou- Travelling” που κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία «Αεράκης-Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι-Σείστρον».

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Μουσική για Δέκα Χορδές από την ΚΟΑ στο Νομισματικό Μουσείο
07.12.2016 17:20
Στο γοητευτικό και λίγο-πολύ ανεξερεύνητο ρεπερτόριο του συνδυασμού βιολοντσέλου-κιθάρας είναι αφιερωμένη η συναυλία «Μουσική για Δέκα Χορδές» που δίνει ο τσελίστας Αστέριος Πούφτης κι ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Νομισματικού Μουσείου.
Nuevo guitar: Ο Παναγιώτης Μάργαρης στον Ιανό
11.11.2016 16:57
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το μουσικόφιλο κοινό και θα παρουσιάσει στον Ιανό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης.
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2016 με τους String Demons στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
08.08.2016 11:44
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21.15 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του Μουσείου το συγκρότημα String Demons.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης σε καλοκαιρινή περιοδεία
28.06.2016 15:05
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.