Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικότητα και Επικοινωνία: Σεμινάριο για επαγγελματίες ομιλητές στο Έναστρον

Θεατρικότητα και Επικοινωνία: Σεμινάριο για επαγγελματίες ομιλητές στο Έναστρον

Το Έναστρον διοργανώνει το σεμινάριο Θεατρικότητα και Επικοινωνία, με εισηγητή τον Απόστολο Χατζή, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ομιλητές.


Ένας κύκλος σεμιναρίων για τη Βελτίωση της Επικοινωνίας του Επαγγελματία Ομιλητή με την αξιοποίηση της Θεατρικής Τέχνης και άλλων Τεχνών & Επιστημών (Αρχιτεκτονική, Εικαστικά , Χορός, Μαθηματικά, Ρητορική, Φιλοσοφία , Ψυχολογία & Θετικές Επιστήμες). Περιλαμβάνει διαλέξεις, ασκήσεις με κείμενα και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και έχει τρεις κεντρικούς άξονες μελέτης: την Επικοινωνία, την Δημιουργικότητα και την Αυτοβελτίωση.


Απευθύνεται στον σύγχρονο Επαγγελματία Ομιλητή, δηλαδή σε Δασκάλους, Εκπαιδευτικούς, Νηπιαγωγούς, Δημοσιογράφους, Ερευνητές, Διαφημιστές, Δικηγόρους, Επιχειρηματίες, Εκφωνητές, Ξεναγούς και γενικά σε όσους χρειάζεται -λόγω της δουλειάς τους- να μιλούν συχνά μπροστά σε κοινό. Επιπλέον, απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινή Επικοινωνία τους και στους Επαγγελματίες & Ερασιτέχνες Ηθοποιούς και Καλλιτέχνες της σκηνής που θέλουν να γνωρίσουν μια εναλλακτική προσέγγιση της Τέχνης τους.


Ο Ηθοποιός είναι το πιο απαιτητικό είδος Επαγγελματία Ομιλητή, που καλείται να υποστηρίξει τις απόψεις του συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ήρωα που υποδύεται. Η Τέχνη του Ηθοποιού μπορεί να αξιοποιηθεί και από κάθε Επαγγελματία Ομιλητή για την διεύρυνση της Αυτογνωσίας του, την αύξηση της Δημιουργικότητάς του και τη βελτίωση της Επικοινωνίας του με το κοινό του, ώστε να διακριθεί επαγγελματικά, κατακτώντας τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

Ο Απόστολος Χατζής είναι Πολιτικός Μηχανικός, Ηθοποιός, Θεατρικός Συγγραφέας & Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Είχε βραβευτεί ως μαθητής από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία για τις επιδόσεις του στα Μαθηματικά. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μαυρίκιο, τον Maurice Bejart, την Μόνα Κιτσοπούλου, την Αποστολία Παπαδαμάκη, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης & την Εθνική Λυρική Σκηνή . Ως θεατρικός συγγραφέας ασχολείται με την ανάμειξη των θεατρικών ειδών και με τη συσχέτιση Τέχνης και Επιστήμης. Το 2013 οργάνωσε και δίδαξε για πρώτη φορά στη Σχολή Μωραΐτη το σεμινάριο «Θεατρικότητα & Επικοινωνία» και από το 2014 στο «Θέατρο των Αλλαγών».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Πέμπτη 2 Απριλίου 17:00-21:00
DEBUG YOURSELF

Για την βελτίωσή μας σε οποιονδήποτε τομέα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος μάς μαθαίνει να κάνουμε το Σωστό, ο άλλος να αποφύγουμε το Λάθος. Με αυτό το σκεπτικό θα μελετήσουμε τις τυπικές συνθήκες Επικοινωνίας και θα εντοπίσουμε τα συνήθη λάθη που κάνουμε και τα οποία εμποδίζουν τη Δημιουργικότητα, την Αυτογνωσία και την Επικοινωνία μας με τους άλλους. Όταν απαλλαχθούμε από τα προσωπικά μας λάθη, θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την άνθιση του Ιδανικού Εαυτού μας.

Πέμπτη 9 Απριλίου 17:00-21:00
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ

Θα αναλύσουμε τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών ειδών Ομιλητών και τους βασικούς στόχους που πρέπει να επιτύχει κάθε Επαγγελματίας Ομιλητής. Μέσα από παραδείγματα από διάφορους τομείς της Επικοινωνίας όπως η Τέχνη, η Διαφήμιση και η Πολιτική, θα ανακαλύψουμε τρόπους για να κατακτήσουμε το κοινό μας, με τη δημιουργία μιας θετικής σχέσης εμπιστοσύνης. Επίσης θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον εαυτό μας και να απαλλαχθούμε από το αδικαιολόγητο άγχος.

Πέμπτη 16 Απριλίου 17:00-21:00
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Θα ανακαλύψουμε τη διαδικασία της βελτίωσης του εαυτού μας μέσω της Αυτογνωσίας που μας προσφέρει η ενασχόλησή μας με τη Θεατρική Τέχνη με την παράλληλη συμβολή της Επιστημονικής Σκέψης. Θα γνωρίσουμε τα όρια και τις ιδιαιτερότητες αυτής της διαδικασίας, που αποτελεί την προσωπική μας διαδρομή τόσο στη φωτεινή όσο και στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, με απώτερο στόχο να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε τις κρυμμένες μας δυνατότητες.

Πέμπτη 23 Απριλίου 17:00-21:00
Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Η σωστή κατανόηση του Ανθρώπινου Χαρακτήρα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχημένης Επικοινωνίας. Θα μελετήσουμε τους διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του Ανθρώπινου Χαρακτήρα όπως εντοπίζονται στην Τέχνη & την Επιστήμη ανά τους αιώνες, από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι αντιλήψεις εξακολουθούν να επηρεάζουν ακόμα και σήμερα όχι μόνο τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και τη δική μας οπτική απέναντί τους.

Πέμπτη 30 Απριλίου 17:00-21:00
ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, θα πρέπει πρώτα να μας είναι ξεκάθαροι. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε τον ορισμό της Τέλειας Ομιλίας, αξιοποιώντας ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την Δημιουργικότητα μας: την Αναγωγή! Πρόκειται για μια προσωπική μέθοδο, που ανέπτυξα λόγω της ανάγκης μου να συνδέσω την Τέχνη με την Επιστήμη. Πρώτα θα αναλύσουμε τη μέθοδο και έπειτα θα την εφαρμόσουμε για να βρούμε τον ορισμό της Τέλειας Ομιλίας, κατά τα Αριστοτελικά πρότυπα.

Σχετικές ειδήσεις
Ακρόαση για καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου
19.01.2017 10:14
Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες του Χορού της καλοκαιρινής του παραγωγής Αρχαίου Δράματος αναζητά ερμηνευτές και συγκεκριμένα: άντρες ηλικίας έως 40 ετών, επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές.
Η επικοινωνία μιας παράστασης - μία πράξη θεατρική: Σεμινάριο επικοινωνίας στο Δωμάτιο
26.09.2016 15:41
Ο Μελαχρινός Βελέντζας παρουσιάζει στο Δωμάτιο το σεμινάριο Η επικοινωνία μιας παράστασης: μία πράξη θεατρική.
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Η επικοινωνία μιας παράστασης: masterclass με τον Άρη Ασπρούλη στο Bios
13.04.2016 12:34
Το BIOS διοργανώνει ένα masterclass επικοινωνίας με τον Άρη Ασπρούλη, Διευθυντή Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, με τίτλο Η επικοινωνίας μιας παράστασης.


Κύκλος Εαρινών - Θερινών Σεμιναρίων 2016 στο Πόρτα
17.03.2016 15:45
Νέα εποχή για το ΠΟΡΤΑ κι ένας νέος κύκλος τριών σεμιναρίων εγκαινιάζεται με σκοπό την πιο άμεση και συστηματική επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, που έχουν ως αντικείμενό τους το θέατρο.