Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τέλειος κόσμος: παράσταση χορού στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Τέλειος κόσμος: παράσταση χορού στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Η Ομάδα Χορού Νατάσσας Αβρά παρουσιάζει την παράσταση χορού Τέλειος κόσμος, στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα.


Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2010, από τη Νατάσσα Αβρά, χορεύτρια, χορογράφο, καθηγήτρια χορού. Χρησιμοποιεί κυρίως λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού, όπως επίσης από τις πολεμικές τέχνες, τον μοντέρνο χορό, την καθημερινή κίνηση και την προσωπική κίνηση των χορευτών. Η Σύνθεση του αμιγώς κινητικού υλικού είναι βασικό στοιχείο στις χορογραφίες, όπως και επεξεργασμένα από την ίδια αποσπάσματα κειμένων με κοινωνιολογικό περιεχόμενο, εντάσσοντας τα στη χορογραφική διαδικασία.


Χωρίς να περιγράφει η να αναπαριστά με την κίνηση τις προτάσεις και τις λέξεις, ερευνά από το 2010, τρόπους απόδοσης του λόγου μέσα από το σώμα . 
Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει πέντε παραγωγές.


Για περισσότερα http://www.avradance.gr, http://jpapako.wix.com/natassavraΤα κείμενα της παράστασης είναι βασισμένα στο βιβλίο του Ζίγκμουντ Μπάουμαν «η μετανεωτερικότητα και τα δεινά της».

Χορογραφία: Νατάσσα Αβρά

Σόλο χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

Σόλο αυτοσχεδιασμός: Κωνσταντίνα Μικρούτσικου

Χορεύουν: Αλίκη Καζούρη, Σάνια Στριμπάκου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Αντώνης Ιορδάνου, Φιλιώ Κοσμίδου, Βάσια Ζόρμπαλη, Ηρώ Τσιρακάκη, Εύη Ψάλτου, Ιζαμπέλ Δελασούδα, Νατάσσα Αβρά.

Διδασκαλία-χορογραφίας swing: Ειρήνη Δημάκη

Μουσική: Sofia Gubaidulina, Tim Buckley, Illegal Operation, Mira Calix, Gus Viseur
Εκτέλεση κουστουμιού: Φλωρεντία Αβρά
Φωτογραφίες: Μαρία Χειλοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας: Αγγελική Σκανδαλέλη
Υπεύθυνη επικοινωνιακού υλικού: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Χορηγός: cocoon urban spa


Ευχαριστούμε την Μαρία Αγγέλου και τον Φίλιππο Κάραμποτ


Σχετικές ειδήσεις
Όριο θραύσης: παράσταση σύγχρονου χορού από την Ελισάβετ Πλιακοστάθη
11.11.2016 11:50
Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη παρουσιάζει την παράσταση χορού με τίτλο Όριο θραύσης, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο χώρου του Κινητήρα, και στις 18 Δεκεμβρίου στο The ART. on DANCE.
03.11.2016 16:21
Η ομάδα ΧΟΡΟΓΡΑΜΜΑ, καλλιτεχνικό πόνημα της χορεύτριας και χορογράφου Βίκυς Παπανικολάου, έπειτα από δύο χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και πάλι στην σκηνή του θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής για να παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο: «ΕΞΟΥΣΙΑ…ΖΩ;» με αφορμή τον Μάκβεθ.
Insanity, μια παράσταση Εναέριων Ακροβατικών και Χορού στον Ι.Ο. Χανίων
30.05.2016 15:24
Tην Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο παρουσιάζεται για πρώτη φορά η παράσταση Εναέριων Ακροβατικών και Χορού "Insanity" της ομάδας Om3ga σε χορογραφία των Δημοπούλου Μαριαλένα και Σπυροπούλου Ειρήνη.
Noir, από τους Κι όμΩς Κινείται στο Θέατρο Τέχνης
21.04.2016 12:38
Η ομάδα χορού Κι όμΩς Κινείται παρουσιάζει στο Θέατρο Τέχνης τη νέα της παράσταση με τίτλο Noir, από τις 9 Μαΐου 2016.
Intimate από την Ομάδα Πλεύσις: Παράταση παραστάσεων στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
28.03.2016 17:03
Η ομάδα Πλεύσις, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσίαση της τελευταίας της δημιουργίας «Ιntimate» στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, από 2 έως 17 Απριλίου 2016, ύστερα από παράταση που δόθηκε λόγω αυξημένης προσέλευσης.