Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δυο βραδιές με Public Enemy

Δυο βραδιές με Public Enemy
Οι απανταχού hip hopers της Ελλάδας αφήνουν ό,τι κάνουν και ετοιμάζονται για ένα διήμερο με τους κορυφαίους του είδους, Public Enemy, ζωντανά στη σκηνή του Gagarin.

Λίγα χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη τους, το ελληνικό κοινό έχει στη διάθεσή του δύο βραδιές για να καταλάβει και πάλι το λόγο που οι Public Enemy αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα της αληθινής hip hop μουσικής σκηνής.
 
Οι μεγάλοι Public Enemy επιστρέφουν στην Αθήνα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, με  την αυθεντική τους σύνθεση -με μία απώλεια μόνο - και, όπως πάντα, με επαναστατική διάθεση!

Τα λόγια είναι περιττά και οι συστάσεις αμαρτία, καθώς έχουν αφήσει πίσω τους ήδη 25 χρόνια πορείας και η συνέχεια αυτής φαντάζει μεγάλη, αφού παραμένουν από τους σημαντικότερους εκφραστικούς πόλους της Αφρο-Αμερικάνικης κοινότητας, προσπαθώντας να αγγίξουν θέματα που αφορούν στην ζωή ολόκληρης της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από χρώμα και εθνικότητα.

Μεταξύ των άλλων πολλών που έχουν προσφέρει οι Public Enemy, είναι και η έμπνευση για αμέτρητους μουσικούς και συγκροτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που συγκαταλέγονται –όχι μόνο στη hip hop σκηνή – αλλά και σε άλλα είδη. Άλλωστε είναι πολλά τα rock ‘n’ roll σχήματα που τους αναφέρουν σα βασική επιρροή.

Οι δύο συναυλίες τους –όπως λέει και ο λαός – θα θυμίσει στους παλιούς και θα μάθει στους καινούριους τα albums και τα τραγούδια που τους έχουν δώσει μια μόνιμη και περίοπτη θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους της Rock / Pop μουσικής.

Στην Αθήνα οι Public Enemy έρχονται ακριβώς έτσι: Chuck D / vocals, Flavor Flav / vocals, Professor Griff / vocals, DJ Lord / DJ, S1W  Brother Mike, S1W James Bomb, S1W Pop Diesel. PE The Band: Brian Hardgroove / Bass, Khari Wynn / Guitar, NYCity Mike Faulkner / Drummer.

Συνολικά, δέκα άτομα επί σκηνής, σε δύο ιστορικές βραδιές για το Gagarin 205, τις οποίες θα ανοίξουν οι Χνάρια, Τοτέμ και DJ Moya (DJ των Active Member).

Το τελευταίο album των Public Enemy How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul? κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Hitch Hyke Records.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα διήμερο για την ανθρώπινη φωνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 15:24
Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη φωνητική μουσική, Ένα διήμερο για την ανθρώπινη φωνή, διοργανώνει το Μέγαρο, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και χορωδιακών συνόλων από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς χώρους.
Folies de cabaret: Μουσική παράσταση στον Αυλητή Art
21.12.2016 15:47
Πέντε βραδιές μουσικού θεάτρου με μελωδίες από τα πιο γνωστά μιούζικαλ θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του cabaret, από την ποτοαπαγόρευση μέχρι τα φημισμένα night clubs και τις λαμπερές βραδιές τζαζ του Μεσοπολέμου.
Συνάντηση: O Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη για δύο βραδιές στον Ιανό
01.11.2016 16:47
Μετά από sold out εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό η παράσταση «Συνάντηση» έρχεται στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ για δύο μοναδικές βραδιές.
Δυο μουσικές βραδιές με φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης
01.08.2016 13:17
Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές βραδιές στις 18 και 19 Αυγούστου 2016.
Adagio: Πέντε ξεχωριστές βραδιές με Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
15.04.2016 14:23
Το Πάσχα πλησιάζει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο του κύκλου Adagio, πέντε ξεχωριστές βραδιές για την Εβδομάδα των Θείων Παθών και του Πάσχα – μέρες που αποκτούν βαθύτερο νόημα με το βλέμμα όλων στραμμένο στο προσφυγικό δράμα. Μέρες κατάνυξης, περισυλλογής και ανάτασης, μέρες υψηλής έμπνευσης για τους δημιουργούς.