Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ποώδες Σύνορο - Herbaceous Border: Έκθεση του Μωρίς Γκανή στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Ποώδες Σύνορο - Herbaceous Border: Έκθεση του Μωρίς Γκανή στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 τη δεύτερη ατομική έκθεση του Μωρίς Γκανή, με τίτλο ''Herbaceous Border'' (Ποώδες Σύνορο).

 

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής (λάδι σε μουσαμά). Οι πίνακες διακρίνονται σε ενότητες χρησιμοποιώντας στοιχεία με αναφορές στο Twitter, στην αρχιτεκτονική των κήπων στη βικτωριανή εποχή, στον αστερισμό Canis Major (o Mέγας Κύων) και δημιουργούν την αίσθηση ενός αποδομημένου κήπου, προσομοιάζοντας το εξωτερικό περιβάλλον στην αίθουσα της γκαλερί .

 

Η δημιουργία, η ανάπτυξη και οργάνωση του χώρου μέσω της παρέμβασης του δημιουργού-χρήστη αποτελούν τους άξονες γύρω από τους οποίους διακλαδώνονται τα έργα της έκθεσης.

 

Στη βικτωριανή εποχή (18ος - 19ος αιώνας) τα ποώδη σύνορα και η εισαγωγή υβριδικών φυτών -τα οποία αναπτύσσονται με ορισμένο τρόπο- χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση και την αρχιτεκτονική των κήπων ευρέως. Στη σύγχρονη εποχή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα μας. To Τwitter είναι ένα από αυτά, μία πλατφόρμα όπου η πληροφορία διανέμεται και χτίζεται αλλά σχεδόν πάντοτε οριοθετείται από την παρέμβαση του χρήστη ή και του δημιουργού. Στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι κοινός: η δημιουργία, η ανάπτυξη και οργάνωση του χώρου μέσω της παρέμβασης του δημιουργού - χρήστη. Η έννοια της ανάπτυξης (development) για τον Μωρίς Γκανή είναι αχανής, ίσως για αυτό την αναζητά στο σύμπαν και δη στον αστερισμό Canis Major, απομονώνοντας ένα μέρος της καμπύλης της επιφάνειας του που δημιουργείται από την οπτική έμφαση. Σε αυτή αποδίδει τη δημιουργία του χώρου προκαλώντας το νου να δημιουργήσει εκ νέου μία παράλληλη πραγματικότητα στο χώρο της έκθεσης.

 

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: '' ...δημιουργείται μία πραγματικότητα στην οθόνη του υπολογιστή σου και με τον ίδιο τρόπο αλλά με άλλα στοιχεία δημιουργείται μία πραγματικότητα στο χώρο της γκαλερί ''.

 

O Μωρίς Γκανής θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

 

Βιογραφικό:

Ο Γκανής γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973. Σπούδασε στην Ιερουσαλήμ στην Ακαδημία Bezalel.

Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Ζει και εργάζεται μεταξύ Τελ-Αβίβ και Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
21.02.2017 17:17
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την ατομική έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα με τίτλο: Η εμπλοκή του χώρου: από τα Χαρακτικά στα “Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία”.
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Η γεωμετρία μιας αιώνιας καταιγίδας: έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά στη γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή
20.05.2016 10:29
Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά, με τίτλο "Η γεωμετρία μίας αιώνιας καταιγίδας".
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.