Μια ομαδική έκθεση σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας που συναγωνίζεται το κόσμημα με τους πολύτιμους λίθους διοργανώνεται στο Titanium Yiayiannos Gallery…

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Rosemonde Bron-Pache (από την Ελβετία), Malvina Bompart (Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής), Λίνα Μωυσίδου και Ιωσήφ Σταυρουλάκης.

Η Rosemonde Bron-Pache, η οποία ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας και της Νοτίου Αμερικής, συλλέγοντας θραύσματα και απομεινάρια από λαϊκά κοσμήματα και αντικείμενα τα συνταιριάζει δημιουργώντας μονάδες σε μία άγνωστη ως τώρα συνάφεια.
Η Λίνα Μωυσίδου με τις υπέροχες συνθέσεις κοσμημάτων της χρίσουν πρωταγωνίστρια τη γυναίκα που τα φορά. Αντίθετα με τη Rosemonde Bron-Pache που περιπλανάται στα μήκη και στα πλάτη της γεωγραφίας, η Μωυσίδου ταξιδεύει στην ιστορία και μας χαρίζει συνθέσεις που έχουμε την αίσθηση ότι βρέθηκαν αυτούσιες στην Πομπηία, στη Βεργίνα, στο Φαγιούμ και στη Νουβία.

Η  Malvina Bompart με την βαθιά γνώση της ιστορίας της τέχνης και ειδικά της κυριαρχίας του object trouvé στη γαλλική εικαστική δημιουργία στις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80, γνωρίζει πάρα πολύ καλά να δίνει σε υλικά αξία που δεν είχαν ποτέ, μεταποιώντας το ευτελές σε πολύτιμο.

Ο Ιωσήφ Σταυρουλάκη, του οποίου η έμπνευση βρίσκεται και κινείται εκεί όπου η φύση συνθέτει τις πιο απίθανες και σπάνιες αρμονίες φόρμας και χρώματος, βάζοντας στην υπηρεσία της τέχνης του ακόμα και πολύτιμα υλικά, όπως ο χρυσός, με βασικό και κυρίαρχο στόχο το εικαστικό αποτέλεσμα.