Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτές στο Titanium με καλλιτεχνικό κόσμημα

Γιορτές στο Titanium με καλλιτεχνικό κόσμημα
Μια ομαδική έκθεση σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας που συναγωνίζεται το κόσμημα με τους πολύτιμους λίθους διοργανώνεται στο Titanium Yiayiannos Gallery…


Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Rosemonde Bron-Pache (από την Ελβετία), Malvina Bompart (Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής), Λίνα Μωυσίδου και Ιωσήφ Σταυρουλάκης.

Η Rosemonde Bron-Pache, η οποία ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας και της Νοτίου Αμερικής, συλλέγοντας θραύσματα και απομεινάρια από λαϊκά κοσμήματα και αντικείμενα τα συνταιριάζει δημιουργώντας μονάδες σε μία άγνωστη ως τώρα συνάφεια.
Η Λίνα Μωυσίδου με τις υπέροχες συνθέσεις κοσμημάτων της χρίσουν πρωταγωνίστρια τη γυναίκα που τα φορά. Αντίθετα με τη Rosemonde Bron-Pache που περιπλανάται στα μήκη και στα πλάτη της γεωγραφίας, η Μωυσίδου ταξιδεύει στην ιστορία και μας χαρίζει συνθέσεις που έχουμε την αίσθηση ότι βρέθηκαν αυτούσιες στην Πομπηία, στη Βεργίνα, στο Φαγιούμ και στη Νουβία.

Η  Malvina Bompart με την βαθιά γνώση της ιστορίας της τέχνης και ειδικά της κυριαρχίας του object trouvé στη γαλλική εικαστική δημιουργία στις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80, γνωρίζει πάρα πολύ καλά να δίνει σε υλικά αξία που δεν είχαν ποτέ, μεταποιώντας το ευτελές σε πολύτιμο.

Ο Ιωσήφ Σταυρουλάκη, του οποίου η έμπνευση βρίσκεται και κινείται εκεί όπου η φύση συνθέτει τις πιο απίθανες και σπάνιες αρμονίες φόρμας και χρώματος, βάζοντας στην υπηρεσία της τέχνης του ακόμα και πολύτιμα υλικά, όπως ο χρυσός, με βασικό και κυρίαρχο στόχο το εικαστικό αποτέλεσμα.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Ο Πρόσφυγας, ομαδική έκθεση στη Gallery ArtΠρίσμα
06.12.2016 14:40
Η Gallery ArtΠρίσμα, στον Πειραιά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και με την υποστήριξη του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ''Ο Πρόσφυγας''.
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Η Ελληνική Σημαία: Ομαδική έκθεση στην Gallery Genesis
05.07.2016 15:28
H gallery genesis κάνει τα τελευταία εγκαίνια της σαιζόν 2015 – 2016, στις 14 Ιουλίου 2016 με την ομαδική έκθεση «Η Ελληνική Σημαία».
«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Λάρισα
07.03.2016 15:41
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενηθεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2016, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και φιλολογική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ Τασούλας Μαρκομιχελάκη.