Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Cave Canem: Ομιλία του Γιάννη Δρίβα στο Μουσείο Μπενάκη

Cave Canem: Ομιλία του Γιάννη Δρίβα στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλεί στην ομιλία του Γιάννη Δρίβα, με τίτλο Cave Canem, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.


Η ομιλία του Γιάννη Δρίβα, Δασοπόνου, Βιολόγου, Βιοτεχνολόγου, πραγματεύεται όλες τις εκφάνσεις της οντότητάς του σκύλου μέσα από την αγγειογραφία, την ζωγραφική και τη γλυπτική.


Από την αυγή της ύπαρξης του ανθρώπου στον πλανήτη, ο σκύλος υπήρξε σύντροφος και αρωγός. Δημιουργήθηκε βιωματική σχέση, ο σκύλος μπήκε στην μυθολογία, έγινε σύντροφος θεών και ανθρώπων, σύμβολο πίστης και φιλίας, απόδειξη ισχύος και δύναμης. Πάνω απ' όλα όμως κατάφερε όσο κανένα άλλο πλάσμα να γίνει κομμάτι της καρδιάς του ανθρώπου.


Διοργάνωση: Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη

Σχετικές ειδήσεις
Co-creating Europe in 24 cities: τα αποτελέσματα του Tandem Europe στο Μουσείο Μπενάκη
25.01.2017 11:28
Το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι ομάδες και τα έργα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής Tandem Europe, καθώς και παλαιότερες δράσεις του προγράμματος.
Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη!
08.12.2016 15:59
Το Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σας προσκαλεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια λαμπερή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις και πολλές εορταστικές εκπλήξεις!
Εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παραδοσιακές τεχνικές στο Μουσείο Μπενάκη - Μέντης
15.11.2016 12:26
Ο χώρος της παλιάς βιοτεχνίας στο Μουσείο Μπενάκη - Μέντης στην οδό Πολυφήμου 6, ευελπιστεί να εξελιχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων στην ίνα, το ύφασμα και τη βαφική τέχνη.
Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ
24.10.2016 16:46
Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.
Τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου στο Μουσείο Μπενάκη
13.05.2016 13:28
Το Μουσείο Μπενάκη με μια σειρά από τιμητικές εκδηλώσεις στοχεύει να προβάλει το έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας για τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού.