Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Apparitions: έκθεση της Ευγενίας Αποστόλου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Apparitions: έκθεση της Ευγενίας Αποστόλου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, η πρώτη ατομική έκθεση της Ευγενίας Αποστόλου με τίτλο “Apparitions”. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 9 Μαΐου 2015.


Η Ευγενία Αποστόλου παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα με τίτλο Apparitions. Σπούδασε στο Λονδίνο στο Central School of Art & Design και στο Royal College of Art. Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Η δουλειά της Ευγενίας Αποστόλου κινείται στο χώρο της αφηρημένης ζωγραφικής, τα όρια της οποίας προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει. Κατά τη διάρκεια της εικαστικής της πορείας διερευνά και μελετά τη ζωγραφική ως έννοια, ύλη, υπόσταση και κυρίως τη δυνατοτητα  απόδοσής της στο χωρο. Η διαφορετικότητα στη δουλειά της και στον τρόπο που προσεγγίζει τη ζωγραφική έγκειται ακριβώς σε αυτό το τελευταίο στοιχείο: στην ανάδειξη της γλυπτικότητας μέσω της χειρονομίας και του χρώματος. Η ύλη της Ευγενίας Αποστόλου ξεδιπλώνεται, αναδιπλώνεται και επανεμφανίζεται μέσα από τον καμβά. Συνειδητά ο καμβάς  γίνεται χώρος και ο πίνακας τρισδιάστατο αντικείμενο.


Τα έργα της ακολουθούν μια πορεία ανάπτυξης και διαδοχικής αποδόμησης ή ελαχιστοποίησης. Σε αυτή την διαδικασία τα τυχαία γεγονότα παίζουν καθοριστικό ρόλο, οδηγώντας τα έργα στην τελική μορφή τους, όπου ζητούμενο είναι το απροσδόκητο συμβάν. Έτσι δημιουργείται το παράδοξο σε αυτο που βλέπουμε, σε αυτό που κατανοούμε, αμφισβητώντας τις βεβαιότητές μας.


Τα ερωτήματα που θέτει η Ευγενία Αποστόλου σχετίζονται με την αφηρημένη τέχνη, την εννοιολογική ζωγραφική και τα όρια του μινιμαλισμού. Ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που επιχειρούν να διευερύνουν τα όρια της μινιμαλιστικής τέχνης και προσπαθούν να επεκτείνουν τα όρια της ζωγραφικής.

 

Τίτλος έργου: Crushed, 2013, oil on canvas

Σχετικές ειδήσεις
Κατερίνα Χρηστίδη - Η Μέρα που η σκιά ήταν ίσως σκοτεινότερη: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
06.09.2016 14:27
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Κατερίνας Χρηστίδη με τίτλο Η μέρα που η σκιά του ήταν ίσως σκοτεινότερη.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
CGS Visual Arts Exhibition 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
30.03.2016 15:34
Οι τελειόφοιτοι μαθητές του International Baccalaureate Diploma Programme των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα και οι καθηγητές Κωνσταντίνος Παπαδούκας και Μαρία Ζαχαριάδου, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης CGS Visual Arts Exhibition 2016, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Aenima: έκθεση του Πάνου Φαμέλη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
18.01.2016 11:03
Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Πάνου Φαμέλη με τίτλο “Aenima”.
Έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
29.10.2015 11:50
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου με τίτλο “Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015.