Η ART SYNDICATE σε συνεργασία με το FILMSCHOOL.GR παρουσιάζουν από τις 4 Απριλίου 2015 στο CINEMARIAN ένα Σεμινάριο Ανάλυσης της Κινηματογραφικής Εμπειρίας: Κινηματογραφική Γλώσσα και Αισθητική του Κινηματογράφου.

Σκοπός του τμήματος θα είναι να μάθουμε να βλέπουμε και να αναλύουμε τις κινηματογραφικές ταινίες αναγνωρίζοντας την κινηματογραφική γλώσσα που έχει χρησιμοποιηθεί στη δόμησή τους. Παράλληλα, αναλύοντας την αισθητική της κάθε ταινίας ξεχωριστά, ενεργοποιούμε μέσα μας τη διάθεση για δημιουργία.

           

Το σεμινάριο θα έχει μια σειρά από προβολές αποσπασμάτων ταινιών και ανάλυση των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης σε κάθε μια από αυτές. Κάθε εβδομάδα θα ασχολούμαστε με ένα κομμάτι του κινηματογράφου όπως το σενάριο, η δομή μιας ταινίας, η θέση της μηχανής, η διεύθυνση ηθοποιών, το χρώμα και το φως, ο φακός, η κίνηση της μηχανής, το μοντάζ, η μουσική. Θα διαβάζουμε τις ταινίες ως προς αυτά τα μέσα με σκοπό να αναλύσουμε το μηχανισμό τους και την επίδρασή τους σε νοητικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο.

Με το τέλος του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει:

•Παρακολουθήσει δώδεκα τρίωρα μαθήματα πάνω σε ξεχωριστά εργαλεία της κινηματογραφικής γλώσσας

•Παρακολουθήσει ένα τρίωρο Masterclass με τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη

•Λάβει ψηφιακά αρχεία της φιλμογραφίας του σεμιναρίου (53 ταινίες)

Εισηγήτρια σεμιναρίου: Νικολέτα Λεούση

Συντονιστής σεμιναρίου: Χρήστος Πυθαράς