Με αφορμή την κυκλοφορία από 1η Μαρτίου του δίσκου, το on lacrimae των Κώστα Μακρυγιαννάκη & Θεόφιλου Σωτηριάδη, παρουσιάζεται ζωντανά σε δυο συναυλίες στις 13 και 15 Μαρτίου 2015 στο ΑΒΓΟ.

“Αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο project on lacrimae το 2011 παίρνοντας ως έργα αναφοράς μια διάσημη μελωδία του John Dowland γραμμένη το 1596, με τίτλο lachrimae pavane, καθώς και το έργο του Καναδού συνθέτη και κιθαρίστα Ray Sealey a circle of tears, γραμμένο το 1977. Το πρώτο στην εποχή του έγινε τόσο διάσημο, που ο ίδιος ο συνθέτης το χρησιμοποίησε σε διάφορες παραλλαγές προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ακροατών του και τις ανάγκες των μουσικών που το ερμήνευαν. Πάνω από εκατό είναι τα χειρόγραφα και οι εκδόσεις του συγκεκριμένου έργου σε διασκευές/παραλλαγές τόσο από τον Dowland όσο και από άλλους σύγχρονούς του όπως και μεταγενέστερους συνθέτες, καθιστώντας το έτσι ουσιαστικά ένα “έργο ταυτότητας¨ για τον Dowland. Στο δεύτερο, ο Sealey μέσα από εφτά μικρά τραγούδια αρχικά γραμμένα για φωνή και κλασική κιθάρα, αποπειράται ένα ταξίδι στα δάκρυα και τις καταστάσεις που τα γεννούν: Η χαρά, η δημιουργία, ο πόνος, η οργή, ο θάνατος, η ζωή και η αγάπη φτιάχνουν ένα ενδιαφέρον πλαίσιο εξερεύνησης.

 

Το on lacrimae κυλιέται μεταξύ εσωστρέφειας και θορύβου και φλερτάρει προκλητικά με την ποπ μουσική και τον αυτοσχεδιασμό”.

Κώστας Μακρυγιαννάκης, Θεόφιλος Σωτηριάδης

Κώστας Μακρυγιαννάκης – κιθάρες/loops

Θεόφιλος Σωτηριάδης – άλτο & βαρύτονο σαξόφωνο/loops

Χρήστος Γερμένογλου – τύμπανα

Αχιλλέας Αναστασιάδης – αφήγηση