Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

on lacrimae: παρουσίαση δίσκου - συναυλία των Κώστα Μακρυγιαννάκη & Θεόφιλου Σωτηριάδη στο Αβγό

on lacrimae: παρουσίαση δίσκου - συναυλία των Κώστα Μακρυγιαννάκη & Θεόφιλου Σωτηριάδη στο Αβγό

Με αφορμή την κυκλοφορία από 1η Μαρτίου του δίσκου, το on lacrimae των Κώστα Μακρυγιαννάκη & Θεόφιλου Σωτηριάδη, παρουσιάζεται ζωντανά σε δυο συναυλίες στις 13 και 15 Μαρτίου 2015 στο ΑΒΓΟ.

 

“Αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο project on lacrimae το 2011 παίρνοντας ως έργα αναφοράς μια διάσημη μελωδία του John Dowland γραμμένη το 1596, με τίτλο lachrimae pavane, καθώς και το έργο του Καναδού συνθέτη και κιθαρίστα Ray Sealey a circle of tears, γραμμένο το 1977. Το πρώτο στην εποχή του έγινε τόσο διάσημο, που ο ίδιος ο συνθέτης το χρησιμοποίησε σε διάφορες παραλλαγές προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ακροατών του και τις ανάγκες των μουσικών που το ερμήνευαν. Πάνω από εκατό είναι τα χειρόγραφα και οι εκδόσεις του συγκεκριμένου έργου σε διασκευές/παραλλαγές τόσο από τον Dowland όσο και από άλλους σύγχρονούς του όπως και μεταγενέστερους συνθέτες, καθιστώντας το έτσι ουσιαστικά ένα “έργο ταυτότητας¨ για τον Dowland. Στο δεύτερο, ο Sealey μέσα από εφτά μικρά τραγούδια αρχικά γραμμένα για φωνή και κλασική κιθάρα, αποπειράται ένα ταξίδι στα δάκρυα και τις καταστάσεις που τα γεννούν: Η χαρά, η δημιουργία, ο πόνος, η οργή, ο θάνατος, η ζωή και η αγάπη φτιάχνουν ένα ενδιαφέρον πλαίσιο εξερεύνησης.

 

Το on lacrimae κυλιέται μεταξύ εσωστρέφειας και θορύβου και φλερτάρει προκλητικά με την ποπ μουσική και τον αυτοσχεδιασμό”.

Κώστας Μακρυγιαννάκης, Θεόφιλος Σωτηριάδης

 

Κώστας Μακρυγιαννάκης - κιθάρες/loops

Θεόφιλος Σωτηριάδης - άλτο & βαρύτονο σαξόφωνο/loops

Χρήστος Γερμένογλου - τύμπανα

Αχιλλέας Αναστασιάδης - αφήγηση

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του δίσκου 100 Lives από τον Remi & the road στο Six Dogs
27.12.2016 14:34
Ο τραγουδοποιός “Remi & the road” μαζί με τη μπάντα του και εκλεκτούς καλεσμένους (Sofia Filonos, Ioanna Kahl), κυκλοφορούν και παρουσιάζουν το νέο album “100 lives” ζωντανά στον χώρο του Six Dogs στο Μοναστηράκι.
Udopia: Παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά στο Θέατρο Αλώνι
22.08.2016 15:19
To Θέατρο Αλώνι σε συνεργασία με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου παρουσιάζουν στις 25 Αυγούστου 2016, για μια βραδιά την μουσική συναυλία παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά με τίτλο «Udopia».
Χωρίς αφέντες: Παρουσίαση του δίσκου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
15.03.2016 14:58
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου Χωρίς Αφέντες του Πόλυ Κυριάκου και της Σοφίας Νάτσιου στη κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου.
18 Χρόνια Δρόμος: Ο Κώστας Λειβαδάς ζωντανά στο Σταυρό του Νότου
22.02.2016 15:18
Η διαδρομή του Κώστα Λειβαδά, με αφορμή την κυκλοφορία της διπλής συλλογής "18 Χρόνια Δρόμος", τον φέρνει την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Ο Μιχάλης Κωτσόγιαννης live στον Σταυρό του Νότου Plus
19.01.2016 15:06
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μιχάλης Κωτσόγιαννης, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, που τιτλοφορείται «Πληροφορίες Εντός», μας καλεί στη συναυλία που θα δώσει στο Σταυρό του Νότου (plus), την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016.