Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

120 χρόνια με γερά πνευμόνια!

120 χρόνια με γερά πνευμόνια!
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων συμπληρώνει 120 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και με αφορμή τα γενέθλια της θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επετειακή συναυλία τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τιμώντας έτσι το ρόλο, το έργο και την προσφορά της πολυβραβευμένης Φιλαρμονικής, η οποία έχει ανταποκριθεί επάξια στις καλλιτεχνικές απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών ακροατών.

Η Φιλαρμονική θα ερμηνεύσει έργα Strauss, Boieldieu, Verdi, Bourgeois, Ginestera, Θεοδωράκη, Λαυράγκα κ.α., υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ελεφάντη.
Σολίστ στο κλαρινέτο: Μίνα Τσάμου, Αλέξανδρος Μανάτος
Σολίστ στο πίκολο φλάουτο: Ροδούλα Χαντζή

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων εκδίδει επετειακό Λεύκωμα με την ιστορία της Φιλαρμονικής και CD με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της των τριών τελευταίων χρόνων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, άρχισε να λειτουργεί άτυπα το 1885 και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα τον Δεκέμβριο του 1888, στο πλαίσιο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Αθηνών, με πρώτο της πρόεδρο και μαέστρο τον  Σπυρίδωνα Σπάθη.

Από το 1995  έγινε μία ριζική ανανέωση του ιστορικού Μουσικού Συνόλου τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, αριθμεί σήμερα 115 επαγγελματίες μουσικούς με σημαντικές μουσικές διακρίσεις και από το 1998, με την καθοδήγηση του μέχρι σήμερα Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Αρχιμουσικού της Ιωάννη Ελεφάντη είναι εφάμιλλη πλέον με τις καλύτερες φιλαρμονικές της Ευρώπης και αποτελεί πλέον  πρότυπο για τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος.

Σχετικές ειδήσεις
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, υπό τον μαέστρο Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής
11.10.2016 12:29
Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Κοντσέρτο της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Η Μαρινέλλα με την Φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου Κέρκυρας στο Παλλάς
08.03.2016 16:18
Η Μαρινέλλα ερμηνεύει τις μεγάλες της επιτυχίες και συμπράττει μουσικά με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, την Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, πλαισιωμένη από πολυπληθή χορωδία του νησιού.