Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων συμπληρώνει 120 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και με αφορμή τα γενέθλια της θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επετειακή συναυλία τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τιμώντας έτσι το ρόλο, το έργο και την προσφορά της πολυβραβευμένης Φιλαρμονικής, η οποία έχει ανταποκριθεί επάξια στις καλλιτεχνικές απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών ακροατών.

Η Φιλαρμονική θα ερμηνεύσει έργα Strauss, Boieldieu, Verdi, Bourgeois, Ginestera, Θεοδωράκη, Λαυράγκα κ.α., υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ελεφάντη.
Σολίστ στο κλαρινέτο: Μίνα Τσάμου, Αλέξανδρος Μανάτος
Σολίστ στο πίκολο φλάουτο: Ροδούλα Χαντζή

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων εκδίδει επετειακό Λεύκωμα με την ιστορία της Φιλαρμονικής και CD με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της των τριών τελευταίων χρόνων.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, άρχισε να λειτουργεί άτυπα το 1885 και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα τον Δεκέμβριο του 1888, στο πλαίσιο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Αθηνών, με πρώτο της πρόεδρο και μαέστρο τον  Σπυρίδωνα Σπάθη.

Από το 1995  έγινε μία ριζική ανανέωση του ιστορικού Μουσικού Συνόλου τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, αριθμεί σήμερα 115 επαγγελματίες μουσικούς με σημαντικές μουσικές διακρίσεις και από το 1998, με την καθοδήγηση του μέχρι σήμερα Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Αρχιμουσικού της Ιωάννη Ελεφάντη είναι εφάμιλλη πλέον με τις καλύτερες φιλαρμονικές της Ευρώπης και αποτελεί πλέον  πρότυπο για τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος.