Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τίτος Πατρίκιος και η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ στις Μουσικές Τρίτες του Τριανόν

Ο Τίτος Πατρίκιος και η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ στις Μουσικές Τρίτες του Τριανόν

Ποίηση και ζωή είναι ο τίτλος της επόμενης Μουσικής Τρίτης στο Τριανόν, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στην οποία καλεσμένοι είναι ο Τίτος Πατρίκιος και η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ.


Δύο ποιητές που με τον δικό του τρόπο ο καθένας δημιούργησαν στον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, σε ένα πλαίσιο όπου η ζωή και η ποίηση δημιούργησαν έναν ζωντανό διάλογο.


Η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ διαβάζει για πρώτη φορά θεατρικούς μονολόγους της, καθώς και ποιήματα που έγραψε ειδικά για τη βραδιά. Επίσης, διαβάζει επιστολες του νονού της Νίκου Καζαντζάκη προς την οικογένειά της.


Ο Τίτος Πατρίκιος διαβάζει ανέκδοτα πεζά του και συζητά με τον κριτικό τέχνης και συγγραφέα Δημήτρη Ραυτόπουλο και την πανεπιστημιακό Χριστίνα Ντουνιά, με θέμα Ποίηση και ζωή.


Ο τραγουδοποιός Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα) ερμηνεύει τραγούδια του και μελοποιεί Κατερίνα Αγγελλάκη - Ρουκ και Τίτο Πατρίκιο ειδικά για τη βραδιά.


Τέλος, στις 21.30 θα προβληθεί η ταινία Το χρώμα του ροδιού - Sayat Nova, σε σκηνοθεσία Σεργκέι Παρατζάνοφ, η οποία βασίζεται στη ζωή και το έργο του Αρμένιου ποιητή Αρουθίν Σαγιαντίν (1712 - 1975). Ο Παρατζάνοφ κάνει ένα καθαρά ποιητικό σινεμά κατ' ομοίωση των γραπτών του Σάγιατ Νόβα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο πύργος της Λίζας - Κατερίνα Ζωντανού
19.01.2017 12:35
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίπο, Ο πύργος της Λίζας της Κατερίνας Ζωντανού σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια.
Ο χώρος της υποχώρησης - Michael March
05.12.2016 12:20
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Ο χώρος της υποχώρησης του Michael March σε μετάφραση Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ
 Το σχέδιο - Κατερίνα Μαλακατέ
26.10.2016 09:58
Από τις Εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορεί το βιβλίο, Το σχέδιο της Κατερίνας Μαλακατέ.
Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι - Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
13.10.2016 10:41
Από της εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο, Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.
Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στις Συναντήσεις με Συγγραφείς στον Ιανό
08.03.2016 10:20
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ την Τετάρτη 9 Μαρτίου στον Ιανό.