Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

1st Athens Comedy Festival 2015: Κάλεσμα συμμετοχών

1st Athens Comedy Festival 2015: Κάλεσμα συμμετοχών

Ο πολυχώρος Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι διοργανώνει για πρώτη φορά φεστιβάλ θεάτρου με θέμα την κωμωδία . Σε μία εποχή που το θεατρόφιλο κοινό, έχει ανάγκη το γέλιο ως μέσο ψυχαγωγίας περισσότερο από ποτέ, το θέατρο Λύχνος έρχεται με το 1st Athens Comedy Festival 2015 με σκοπό τη δημιουργία αυτού ως θεσμό.

 

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες , να παρουσιάσουν το έργο τους, προσφέροντας τους αντίστοιχο δημιουργικό χώρο. Καθώς ο θεσμός είναι θεματικός, βασικός γνώμονας της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της κωμωδίας, με σκοπό πάντα τη στήριξη του είδους, μέσα από νέες συνεργασίες που αποσκοπεί να συνάψει ο χώρος για την επερχόμενη θεατρική περίοδο.

 

Για το λόγο αυτό κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε θιάσους και θεατρικές ομάδες, να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

 

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει, αλλά και επιτροπή από καταξιωμένους καλλιτέχνες που ειδικεύονται στο είδος της κωμωδίας (σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί), θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες.

 

Κατόπιν συμψηφισμού της γνώμης του κοινού και της επιτροπής, με τη λήξη του φεστιβάλ, θα απονεμηθεί ο τίτλος της νικήτριας συμμετοχής και ως έπαθλο θα παραχωρηθεί δωρεάν ο χώρος του θεάτρου για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 29 Μαρτίου 2015. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο e-mail: lyxnos.texnis@gmail.com

 

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο χώρο του θεάτρου στις 17, 18 και 19 Απριλίου 2015. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες μετά τη λήξη της υποβολής των συμμετοχών.

 

Δεκτά γίνονται όλα τα είδη κωμωδίας (μονόλογοι, μονόπρακτα, θεατρικά έργα) ενώ η διάρκεια της παρουσίασης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 90 λεπτά.

 

Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλο και περίληψη του έργου, ονόματα συντελεστών (συγγραφέα, σκηνοθέτη, ηθοποιών κλπ.) καθώς επίσης και ένα σύντομο βιογραφικό των καλλιτεχνών. Σε περίπτωση που υπάρχει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, για την καλύτερη προώθηση της εκάστοτε συμμετοχής τις ημέρες του φεστιβάλ, όπως συμπεριληφθεί.

 

Τα δικαιώματα των έργων βαρύνουν τους καλλιτέχνες.

Σχετικές ειδήσεις
Off off Athens 2017: Κάλεσμα συμμετοχής
21.02.2017 11:49
Στo πλαίσιo ενός από τους βασικούς στόχους του θεάτρου μας, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, το Επί Κολωνώ διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ off-off Athens του 2017, για ένατη χρονιά.
13o Athens Digital Arts Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
04.01.2017 10:39
To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας- Athens Digital Arts Festival (από 18 έως 21 Μαΐου 2017) ανακοινώνει το κάλεσμα συμμετοχής του για το 2017 και σε καλεί να κοιτάξεις μαζί μας προς το “μετα-μέλλον”.
1ο Μπουκέτο κωμωδίας στο Μαιευτήριο Comedy Club
17.11.2016 14:49
Το Μαιευτήριο Comedy Club στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το 1ο Μπουκέτο Κωμωδίας και σας καλεί να γνωρίσετε όλα τα σύγχρονα είδη κωμωδίας που διασκεδάζουν εκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Avaton International Comedy Festival στο Θέατρο Σοφούλη
12.05.2016 14:11
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του Θεάτρου Άβατον μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Σοφούλη από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2016.