Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό διήμερο με τους Γιώργο Χριστιανάκη & Μπάμπη Παπαδόπουλο στο BlackBox

Μουσικό διήμερο με τους Γιώργο Χριστιανάκη & Μπάμπη Παπαδόπουλο στο BlackBox

Το BlackBox παρουσιάζει στις 16 και 18 Μαρτίου 2015 ένα μουσικό διήμερο με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο.

 

"Μια εποχή στην κόλαση"

 

Στο BlackBox και μετά τις sold out παραστάσεις σε Λευκωσία και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων –όπου και απέσπασε το Α’ βραβείο κοινού – παρουσιάζεται το Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, με την συνδρομή εξαίρετων μουσικών και συνεργατών  το Μια εποχή στην κόλαση του Θεσσαλονικιού συνθέτη Γιώργου Χριστιανάκη,  που προσεγγίζει μουσικά το  εμβληματικό κείμενο του Αρθούρου Ρεμπώ στην μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη. Μια μουσική συναυλία-παράσταση  που συνοδεύεται από πρωτότυπο οπτικό υλικό και που από σκηνής πλέον,  μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου-cd που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον έντυπο και ηλεκτρονικό μουσικό τύπο,  αποπειράται να αποδώσει τον μονάκριβο κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους, τις κραυγές του, τις εναλλαγές των προσωπείων του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής  με μία μουσική γλώσσα ζωντανή που  αποφεύγει τους κινδύνους της περιγραφής και μιας στείρας μουσικής γλαφυρότητας.

 

Γιώργος Χριστιανάκης: πιάνο , πλήκτρα, κρουστά, αφήγηση

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρες

Φώτης Σιώτας: βιολί , βιόλα

Μιχάλης Βρέττας: βιολί

Τάσος Μισυρλής: τσέλο

Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, κρουστά

Χρήστος Χαρμπίλας: ηλεκτρονικά,  κρουστά

Τίτος Καργιωτάκης: κονσόλα ήχου, μπάσο , λούπες

Γιάννης Πειραλής: visuals

Βαγγέλης Χαχόλος: τεχνικός ήχου stage

 

Στα έμμετρα ποιήματα του κειμένου ακούγεται η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα.

 

 

“Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος”

 

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά ζωντανά, το νέο του άλμπουμ "Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος" σε μία μοναδική συναυλία στο BlackBox την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

 

Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, μπήκε στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Στη λίστα, μάλιστα, των συντακτών του ηλεκτρονικού περιοδικού Avopolis κατέκτησε την πρώτη θέση ως το καλύτερο άλμπουμ ελληνικής παραγωγής του 2014.

 

Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου δίσκου:

Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα)

Μιχάλης Βρέττας (βιολί)

Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)

Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο).

Μαζί τους για τη συγκεκριμένη συναυλία και ο Τάσος Μισυρλής (τσέλο).

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".