Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Sitting Setting h: Έκθεση του Studio Christos Lialios στη Can Gallery

Sitting Setting h: Έκθεση του Studio Christos Lialios στη Can Gallery

To Studio Christos Lialios, στα πλαίσια του CAN DESIGNMATTERS, εγκαινιάζει τη Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στη γκαλερί το πρότζεκτ “Sitting Setting h”.

 

To DESIGNMATTERS φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει και να επεκτείνει το ρόλο του καλλιτέχνη και εκείνον του γραφίστα ή του σχεδιαστή δείχνοντας πως οι ιδιότητες αυτές είναι συχνά αλληλένδετες. Για εμάς η τέχνη και το design δεν είναι δύο ξεχωριστές περιοχές έρευνας, αλλά μία ενιαία και πολύ σημαντική πλατφόρμα σκέψης, δημιουργίας και καινοτομίας. Το πρότζεκτ CAN DESIGNMATTERS έχει ως στόχο να σπάσει τα τείχη μεταξύ γραφιστικής και τέχνης καλώντας κάθε σεζόν ένα στούντιο σχεδιασμού να παρουσιάσει τη δουλειά του μαζί με μία in situ εγκατάσταση ειδικά σχεδιασμένη για τον χώρο της γκαλερί.

 

Το πρώτο DESIGNMATTERS ανοίγει με την παρουσίαση του Studio Christos Lialios το οποίο είναι μία εταιρεία graphic design με έδρα την Αθήνα η οποία ιδρύθηκε το 2002 από τον Χρήστο Λιάλιο και από το 2013 λειτουργεί σε συνεργασία με την Κατερίνα Βαζούρα.

 

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια το Studio Christos Lialios  ασχολείται με τον σχεδιασμό εκθέσεων, βιβλίων, συστημάτων ταυτότητας, με τον σχεδιασμό γραμματοσειρών, εκδόσεων, επίπλων και υφασμάτων με στόχο να διευρύνει τα όρια μεταξύ τους και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες σχέσεις και συνεργασίες . Στο διάστημα αυτό έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Sharon Kivland, η Μαρία Κόντη, ο Βαγγέλης Βλάχος και άλλοι, καθώς και με ιδρύματα πολιτισμού όπως το Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης ISET, το Hedah Centrum voor Hedendaagse Kunst στο Μάαστριχτ, το FIH Field Institute Hombroich και άλλα. Το στούντιο έχει δημιουργήσει ένα workshop στο Marres House for Contemporary Culture στο Μάαστριχτ και τα τελευταία 8 χρόνια συνεργάζεται στενά με τις εκδόσεις τέχνης Cube Art Editions επάνω στον σχεδιασμό και την παραγωγή βιβλίων και artists’ books.

 

To Studio Christos Lialios θα παρουσιάσει στη γκαλερί το πρότζεκτ “Sitting Setting h” το οποίο εξετάζει την ανάπτυξη του γράμματος h του λατινικού αλφαβήτου και τη διαμόρφωση του σε module, δημιουργώντας ένα σπονδυλωτό έπιπλο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρέκλα, ράφι ή τραπέζι. Κατά μήκος αυτού του module θα παρουσιαστούν βιβλία, αφίσες, τυπώματα και άλλα έντυπα που έχουν παραχθεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια μεταμορφώνοντας τον εκθεσιακό χώρο σε στούντιο. Η έκθεση “Sitting Setting h” αποτελεί ένα είδος έρευνας πάνω σε ένα γράμμα και μελετά μεταξύ άλλων, τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και το design, την παρουσίαση και την αναπαράσταση, τη διαδικασία και το αποτέλεσμα.

Σχετικές ειδήσεις
Eidomen: έκθεση του Βαγγέλη Τζερμιά στη Dépôt Αrt gallery
07.10.2016 15:50
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 20:00 έως 23:30 την έκθεση ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη Βαγγέλη Τζερμιά με τίτλο Eidomen.
Η Γοητεία της διαχρονικότητας: έκθεση της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη γκαλερί Art Prisma
20.09.2016 15:47
Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την εικαστική σαιζόν 2016-2017 με την έκθεση της Κάλλιας Παπαθεοδώρου, ''Η Γοητεία της διαχρονικότητας''.
The gap in between: έκθεση του Mario Airò στη γκαλερί Bernier-Eliades Gallery
20.09.2016 12:25
Η γκαλερί Bernier-Eliades Gallery, εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση του Mario Airo "The gap in between".
Two Pages: Nomadic Sketchbooks: Ομαδική έκθεση στο Tabya
01.07.2016 12:12
Η έκθεση Two Pages: Nomadic Sketchbooks, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας, παρουσιάζει από τις 6 Ιουλίου 2016 στο Tabya, το πρότζεκτ “Two Pages”.
Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής: έκθεση στη γκαλερί The Pulse Kolonaki
18.02.2016 10:40
Η γκαλερί The Pulse Kolonaki εγκαινιάζει έκθεση προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Μίνου Αργυράκη με τίτλο «Μίνως Αργυράκης - Ένας μποέμ ταξιδευτής» την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00.