Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μουσικές βραδιές Εγχόρδων

Μουσικές βραδιές Εγχόρδων

Η αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής θα πλημμυρίσει από ευχάριστους ήχους εγχόρδων με την βοήθεια μετρ του είδους. Πιστό στην αγάπη για τα έγχορδα το Μέγαρο διοργανώνει για τους φίλους του τρεις ξεχωριστές συναυλίες…

Για την Τετάρτη 12 και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου έχουμε ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στον κόσμο. Η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος, γνωστοί διεθνώς ως ‘Evangelos & Liza’, με αφορμή τα πενήντα χρόνια δημιουργικής τους προσφοράς, προσφέρουν στο κοινό σε δύο σημαντικές συναυλίες με πολύτιμες συνεργασίες . Της συναυλίας θα προηγηθεί διάλεξη του γνωστού κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή ο οποίος θα μιλήσει για το έργο και την προσφορά στη μουσική του κιθαριστικού ντούο Λίζας Ζώη-Ευάγγελου Ασημακόπουλου.

Στη δεύτερη συναυλία που φέρει τον τίτλο Διάλογοι για δύο κιθάρες και ορχήστρα θα ερμηνευτούν κοντσέρτα για δύο κιθάρες των Βιβάλντι, Χάυντν και Χόρχε Μορέλ (14 Νοεμβρίου). Το ντουέτο πλαισιώνει η Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ενώ διευθύνει ο αρχιμουσικός Τάσος Συμεωνίδης. Μόνιμος, αποκλειστικός χορηγός της Καμεράτα, είναι ο όμιλος Eurobank EFG.
 
Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου έρχεται το Κουαρτέτο εγχόρδων Amar, που έχει δείξει ιδιαίτερη αφοσίωση και πάθος για τη μουσική του Πωλ Χίντεμιτ θα συνεργαστεί με τον πιανίστα Ευάγγελο Σαραφιανό ερμηνεύοντας τα Κουιντέτα με πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς και του Σεζάρ Φρανκ..

Και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου... Αν υπάρχει ο ήχος της Λειψίας, τότε είναι αυτός  έχουν γράψει οι  Times της Νέας Υόρκης για το  Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει σχεδόν 300 έργα και φτάνει τις 70 ηχογραφήσεις.