Μια φωνή και ένα πιάνο. Η Λένα Αλκαίου και ο Νίκος Κούρος έρχονται στο Black Duck την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 για μια βραδιά με τραγούδια απρόβλεπτα, τραγούδια σταθμούς στην ελληνική μουσική σκηνή, τραγούδια που διατρέχουν μια περίοδο από το 1960 έως τις μέρες μας.

Η Λένα Αλκαίου, μια εξαιρετική λαϊκή φωνή, συνοδευόμενη από τον σπουδαίο πιανίστα, μαέστρο και ενορχηστρωτή Νίκο Κούρο, θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, Μίμη Πλέσσα και άλλων σημαντικών δημιουργών, αλλά και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. Την βραδιά αυτή θα ακούσουμε για πρώτη φορά και το καινούργιο της single με τίτλο «Γενάρης», ένα τρυφερό, ατμοσφαιρικό τραγούδι, σε μουσική του Δημήτρη Λίβανου και στίχους του Γιώργου Κεμερλή.

Βιογραφικό:

Η Λένα Αλκαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Στο ξεκίνημά της είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως η Ελένη Βιτάλη, η Πόλυ Πάνου, ο Τάκης Μπίνης, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρίζα Κωχ και ο Μανώλης Μητσιάς.

Η πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση έγινε το 1993, στον δίσκο «Πόλεις του Νότου» (Νένας Βενετσάνου – Μπέτυς Κομνηνού) με το τραγούδι «Το μαύρο φόρεμα». Ένα χρόνο μετά, μια ακόμη συμμετοχή στον δίσκο : «Όνειρα Αυθαίρετα» της χαρίζει τα πρώτα της 6 καινούργια τραγούδια σε μουσική Γ. Νικολάου και στίχους Γ. Κρητικού – Σ. Μπαβέλου.

Το 1997 γεννιέται ο πρώτος προσωπικός της δίσκος «Τα Πάθη μου τα Μυστικά» σε μουσική Γ. Ζήκα  – Γ. Νικολάου και στίχους Γ. Κρητικού – Β. Ανδρικοπούλου), που περιείχε το τραγούδι: «Ίχνος». Αρχές του ’99 έρχεται το δεύτερο album «Συνταγές για Λάθη» (μουσική Ν. Παραστατίδη – στίχους Γ.Κρητικού), ενώ τέλη του 2000 κυκλοφορεί ο δίσκος «Στου Παραδείσου τα Μπουζούκια». Το 2002 στο τέταρτο album «Δεν μοιράζεται η Αγάπη» στον οποίο συνυπάρχουν οι: Χρ. Νικολόπουλος, Ν. Μαυρουδής, Κ. Μακεδόνας, Γ. Ανδρεάτος, Α. Πυριόχος, Ηλ. Κατσούλης, Φ. Γράψας).  Ένα χρόνο μετά στον δίσκο «Η Τέχνη της Ζωής», η Λένα συνεργάζεται με το συγκρότημα «ΑΜΜΟΣ» και τον Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφορεί η τελευταία της προσωπική δουλειά με τίτλο «Το Μετά» ερμηνεύοντας τρία καινούργια τραγούδια, καθώς και παλιές κλασσικές επιτυχίες.

Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τους: Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα, Αναστασία Μουτσάτσου, Στέλιο Διονυσίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Λάμπρο Καρελά, Μίκη Θεοδωράκη (στην παράσταση: «Μιά Ζωή Ελλάδα»),  Μίμη Πλέσσα, Στέφανο Κορκολή, Μαριώ, Λίτσα Διαμάντη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Πασχάλη,  Πέμυ Ζούνη, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούκα, κ.α.