Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

for… stARTer: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Παπατζίκου

for… stARTer: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Παπατζίκου

Επτά νέοι εικαστικοί + ένας με αφετηρία το 3ο εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. τολμούν να εκτεθούν έξω από τα γνώριμα περιβάλλοντα των φοιτητικών εκδηλώσεων και εγκαινιάζουν την έκθεση τους με τίτλο «for… starter» στη Γκαλερί Παπατζίκου το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.

 

Ο Γιώργος Τσακίρης σημειώνει:

 

Συναντηθήκαμε στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Αυτές τις μέρες οι: Δόβρης Ηλίας, Κυρμακίδου Εύη, Παναγιώτου Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη, Πάσχου Αργυρώ, Παπαχρήστου Σουζάνα, Πετρίδου Ελευθερία και Σοφιανοπούλου Άννη, εκθέτουν στη γκαλερί Παπατζίκου.

 

Από την αρχή λειτουργίας της γκαλερί παρακολουθούμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στα εικαστικά δρώμενα.  Πολλοί νέοι καλλιτέχνες έδειξαν για πρώτη φορά δουλειά τους στον χώρο της, και το εργαστήριο μας έχει μία πολύχρονη και σταθερή συνεργασία μαζί της. Η παρουσίαση της εικαστικής δουλειάς του καλλιτέχνη τον βοηθάει να εμβαθύνει στο αιτούμενο του, να δει και να επεξεργαστεί το τι συμβαίνει γύρω του, να αναζητηθεί πάνω σε τεχνικές και τάσεις.

 

Η κοινή αφετηρία ήταν η αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και όχι κάποιες μορφοπλαστικές ομοιογένειες που θα συνέθεταν μία κοινή εικαστική πρόταση.

 

Ξεκινώντας από το ίδιο εργαστήριο, ο καθένας ζει την δική του ξεχωριστή εικαστική περιπέτεια. Εκείνο που μας κάνει να συνυπάρχουμε σε αυτή την έκθεση, είναι ακριβώς ο σεβασμός και η αποδοχή αυτής της εκφραστικής ιδιαιτερότητας του καθενός μας.

 

Επιμέλεια: Γιώργος Τσακίρης

Σχετικές ειδήσεις
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Τέχνη - Τύχη - Τόλμη: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
27.09.2016 11:35
Ο Δ. Κοκκινίδης, ο Κ. Μορταράκος, η Σ. Πολίτη και ο Δ. Χιωτόπουλος συναντώνται σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Τέχνη - Τύχη - Τόλμη στην Γκαλερί Έρση, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
ΣΥΣΤΡΑΤΑ: έκθεση της Βέρας και της Δήμητρας Σιατερλή στη γκαλερί Παπατζίκου
01.04.2016 11:25
Η γκαλερί Παπατζίκου εγκαινιάζει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 8 το βράδυ, την έκθεση της Βέρας και Δήμητρας Σιατερλή με έργα χαρακτικής, κεραμικής και ζωγραφικής, με τίτλο «ΣΥΣΤΡΑΤΑ».
Follow me: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Παπατζίκου
03.03.2016 15:02
Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στη Βέροια εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο Follow me.