Ο χώρος γραμμάτων και τεχνών “Persona Grata” διοργανώνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, με εισηγητή τον καταξιωμένο και βραβευμένο συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στα ενδότερα της συγγραφής, αυτής της «Μάγισσας Τέχνης», και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή».

Τα μαθήματα θα αναπτυχθούν σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας, μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί θα ανιχνεύσουμε τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα» στον οποίο εδράζεται η λογοτεχνία. Θα μπούμε στην «κουζίνα» του πεζογράφου, και θα δούμε πώς δουλεύει με τα διάφορα «υλικά». Κι όλ’ αυτά με την καθοδήγηση ενός έμπειρου συγγραφέα, ο οποίος, εκτός από τη μεγάλη και επιτυχημένη προσωπική συγγραφική διαδρομή και τη θεωρητική του κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της Λογοτεχνίας, που έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές τάξεις.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 10 ωρών, και θα υλοποιηθεί σε πέντε δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα, από τις 15/4 έως τις 13/5, κάθε Τετάρτη, ώρες 6-8μ.μ.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι δημιουργικές διέξοδοι στη δύσκολη σημερινή εποχή, θελήσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης και καλλιέργειας του ταλέντου τους σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, γι’ αυτό και περιορίσαμε στο μικρότερο δυνατόν το κόστος συμμετοχής, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 55€ για όλες τις συναντήσεις.

Επιπλέον παρέχεται έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και ΑμεΑ. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.