Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης: έκθεση βασισμένη στα διηγήματα του Βαγγέλη Προβιά

Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης: έκθεση βασισμένη στα διηγήματα του Βαγγέλη Προβιά

Οι εκδόσεις ΟΛΚΟΣ παρουσιάζουν στη γκαλερί Planet Spen στο Παγκράτι, την εικαστική έκθεση Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης, η οποία είναι έμπνευση οκτώ δημιουργών, με αφορμή την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά.


Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης, η συλλογή διηγημάτων του πρωτοεμφανιζόμενου Βαγγέλη Προβιά, κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ τον Ιούνιο του 2014.


Πρόκειται για μια συλλογή η οποία, ζευγαρώνοντας την αισιοδοξία με τις πικρές αλήθειες της ζωής , τη νοσταλγία με τη σύγχρονη πραγματικότητα, τη συντομία με το βάθος, το εθνικό με το προσωπικό, συγκίνησε τους αναγνώστες και βρίσκεται ήδη στη Β’ έκδοσή της.


Πιστή στο πνεύμα του βιβλίου, η γκαλερί Planet Spen προσκάλεσε δημιουργούς και τους ζήτησε να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για την ιστορία που τους ενέπνευσε. Πέντε εικαστικοί, μία σκηνογράφος / αρχιτέκτων, μία αρωματοποιός και μια cooperativa σχεδιασμού κοσμημάτων (Bijoux Bizarres) εμπνεύστηκαν από το βιβλίο και ζωντάνεψαν λεπτομέρειες, δημιούργησαν εικόνες, έφτιαξαν κόσμους.


«Ο Ανταγωνιστής», το κορίτσι που «Φέτος δεν θα πάει διακοπές», το «Χριστουγεννιάτικο Δώρο», η «Νύστα», το «Σούπερ μάρκετ γαλήνη» και οι υπόλοιπες ιστορίες έγιναν αφετηρία για κάτι καινούργιο, κάτι αυθύπαρκτο. Ας μην ξεχνάμε, στην καρδιά κάθε έργου τέχνης υπάρχει πάντα μια ιστορία που θέλει να ειπωθεί.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν:


Bijoux Bizarres, Χριστίνα Δάρρα , Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χρήστος Κόλλιας, Χαρά Κουρταλή, Κώστας Λάκης, Μάρω Βούλγαρη (Pure Products), Τίτα Σταύρου.


Ιδιαίτερα τιμητική είναι η συμβολή του Σταμάτη Κραουνάκη που συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι με έμπνευση το βιβλίο, ειδικά για την έκθεση. 


Σχετικές ειδήσεις
Greece/China/Greece: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin στη γκαλερί Art Prisma
23.05.2016 16:51
Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά παρουσιάζει την έκθεση GREECE/CHINA/GREECE, του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίνας Κανακάκη.
Olympic Flame 2016: Έκθεση στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στο Νομισματικό Μουσείο
17.05.2016 11:34
Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, διοργανώνεται στο Ιλίου Μέλαθρον που στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο, μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση, ενταγμένη στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Blossom: έκθεση της Mari Aoyama στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη
01.04.2016 15:20
Η γκαλερί Ελένη Μαρνέρη έχει την χαρά να παρουσιάσει τη νέα συλλογή της Mari Aoyama στην έκθεση «Blossom», την Πέμπτη, 14 Απριλίου.
Study Room: The state of things: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder
24.12.2015 16:25
H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 την έκθεση Study Room: The State of Things σε συντονισμό του καλλιτέχνη Βαγγέλη Βλάχου. Συμμετέχουν οι Γιώτα Ιωαννίδου, Νατάσα Μπιζά και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.