Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Απορήματα: έκθεση της Νανάς Σαχίνη και του Κώστα Χριστόπουλου στο Θέατρο Τέχνης

Απορήματα: έκθεση της Νανάς Σαχίνη και του Κώστα Χριστόπουλου στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 την έκθεση της Νανάς Σαχίνη και του Κώστα Χριστόπουλου, με τίτλο Απορήματα.


Ποιητικά κείμενα - άγρια εποχή: Ο θάνατος της αθωότητας

Δυο Γάλλοι συγγραφείς σχολιάζουν τον έρωτα και τις σχέσεις εξουσίας. Αφενός ο Πιερ Ντε Μαριβώ με Το Νησί των Σκλάβων και αφετέρου ο Σιμώ με το Η Λίλα λέει, παραθέτουν κείμενα σκληρά, ακραιφνή, εξού και άκρως ποιητικά. Κείμενα μιας άγριας εποχής τα οποία αποδίδουν με μεστότητα και διαύγεια τη σύγχρονη παγκόσμια συνθήκη. Περιπτώσεις που λαμβάνουν καθολικό νόημα και λειτουργούν ερμηνευτικά σε πολλαπλά περιβάλλοντα, οι δυο παραστάσεις της δεύτερης θεατρικής περιόδου του Υπογείου, συνιστούν αφηγήσεις για μια ανεξέλεγκτη πορεία που μας υπερβαίνει και μας συνθλίβει.


Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν με το νέο του πρόγραμμα στοχεύει να δημιουργήσει έναν χώρο διαλόγου. Οι λόγοι που αρθρώνουν οι θεατρικές παραστάσεις γίνονται αφορμή για την ανάπτυξη καινούργιων συνδέσεων. Διαμορφώνουν το πεδίο πάνω στο οποίο διαφορετικές μορφές τέχνης θα αποτεθούν ώστε να αναδυθεί μια πολυφωνική καλλιτεχνική πράξη. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται το παράλληλο εκθεσιακό πρόγραμμα, Στ’ ανοιχτά, που συνδέει τις εικαστικές τέχνες με τις θεατρικές παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης.


Κατά την δεύτερη περίοδο αυτού του νέου εγχειρήματος, παρουσιάζεται η έκθεση Απορήματα η οποία φέρνει τις πρακτικές δύο σύγχρονων καλλιτεχνών, της Νάνας Σαχίνη και του Κώστα Χριστόπουλου, στον χώρο του Υπογείου. Τα έργα που εκτίθενται αντλούν από τις ιδέες των θεατρικών επιτελέσεων, και ενώ ενεργούν αυτόνομα έχοντας δημιουργηθεί και εκτεθεί προγενέστερα σε διαφορετικά συγκείμενα, την ίδια στιγμή μονίμως επιστρέφουν, μορφολογικά και νοηματικά, στις εν λόγω παραστάσεις. Έχουν επιλεχθεί εξάλλου με κριτήριο ακριβώς αυτήν την εκλεκτική συγγένεια: μια αδιόρατη συρραφή θεμελιώνεται ανάμεσα στα έργα· διαφέρει το μέσο αλλά μένει κοινή η ανησυχία που διατρέχει και ενοποιεί τις πρακτικές, γεφυρώνοντας εν τέλει την ετερογένειά τους.


Επιμέλεια έκθεσης: Ευαγγελία Λεδάκη
 
Οργάνωση: Χριστίνα Κάλμπαρη

Σχετικές ειδήσεις
Το καταφύγιό μου: Ατομική έκθεση του Ξενή Σαχίνη στο ArtNoise
15.02.2017 12:01
Το καταφύγιό μου: αυτός είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής πρότασης του Ξενή Σαχίνη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 8μμ στη πλατφόρμα εικαστικών δράσεων ArtNoise.
16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa
02.08.2016 14:21
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
18.03.2016 14:41
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. Μεταξύ «έργου» και «τέχνης». Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.